Tre år som Tresfjord-eier!

I dag er det nøyaktig tre år siden jeg hentet nybåten fra forrige eier i Horten. Det har blitt tilbakelagt en del nautiske mil siden da, og det ligger flere eventyr og venter på både båt og skipper!

Det har vært tre fantastiske år i en båt jeg har blitt mer og mer glad i, og en stor oppgradering fra den gamle Nidelv-snekka jeg hadde før, selv om jeg fremdeles er glad i gamlebåten også, og har utrolig mange gode minner fra den.

Siste farvel med Bergtatt I

Faktisk husker jeg at jeg satt med en stor klump i halsen da jeg kjørte gamlebåten den siste gangen fra båthavna på Oksval og til Aker Brygge i Oslo der jeg overlot den til sine nye eiere som dro derfra og til Nøtterøy.

Det var knalltøft! Følte meg nesten som jeg sviktet en god venn!

Men gleden over å få bragt Bergtatt II til sitt nye hjem var desto større! Med meg på turen hadde jeg båtkollega Erik – som hadde hatt nøyaktig lik båt i mange år – og den daværende rederinnen.

Vi stoppet først i Moss og hilste på en annen båtkollega – Trond – og dro deretter til Son der vi fylte tanken helt opp før vi fortsatte inn til Oslo og Honnørbrygga. Underveis kom Erik med en masse tips og råd om båten, og viste meg rundt og pekte og forklarte.

Jeg tror nesten han var like oppspilt som meg over kjøpet – han fikk nok gjenopplivet en god del gode minner fra sine år med samme type båt.

Tanking i Son

I Oslo mønstret Erik og min eks-rederinne av, og eldstedatter Sunniva og en annen eks, moren hennes, ble med tilbake til Nesodden.

Etter det har det blitt hele 244 båtturer med Tresjorden, og jeg har hatt totalt 280 overnattinger i båten. Jeg har vært så langt sør i Sverige som Göteborg og så langt nord i Norge som Bud litt nordvest for Molde.

Jeg har besøkt hele 101 nye havner/steder med båten på denne turen, 56 av dem i fjor på det lange toktet som varte i fire måneder og én uke.

Og jeg er klar for mange nye fine turer og steder å besøke i årene som kommer!

Dagen tilbringes om bord i båten – men med rydding og jobbing – sannsynligvis ingen tur denne gangen…