God 17. mai!

Gratulerer med grunnlovsdagen alle båtkolleger!

Kake i 2019! Feiring av ny båt OG 17. mai!

Båten er vasket (rakk ikke å polere), utvendig og innvendig, og jeg har ryddet ganske så solid i cockpiten. 

Det er fjerde gang jeg feirer 17. mai om bord i båten – det er en tradisjon som begynte litt tilfeldig allerede første sesongen om bord i 2019 – så dermed har jeg faktisk feiret grunnlovsdagen om bord så lenge jeg har hatt “Bergtatt II”. Ikke så verste det!

Det begynte i 2019 da jeg og Anne la til på Lindøya og koste oss med kake og brus, og så ble det gjennomført de siste to årene kombinert med koronakortesjene i Oslofjorden.

Masse mat i 2021!

I 2020 hadde jeg selskap av sønnen min Robin og mora hans, og i fjor var Sunniva, daværende samboer Gard samt mora til Sunniva med, mens i år er det litt usikkert, men Sunniva blir antakelig med (skal plukke henne opp i Oslo i så fall, samt kanskje Robin.

Victoria feirer med venner også i år, men kanskje jeg får henne med til neste år?

Båten pyntes før avgang i 2020. Robin hjelper mora si med pyntinga.

Tradisjonen skal i alle fall følges, og båten er i alle fall ganske 17. mai-klar! Selve arbeidet med dørkbelegg og slikt skal jeg skrive et annet innlegg om, som kommer i morgen eller torsdag, men i dag skal det i alle fall feires om bord!

Vi får nok selskap på sjøen i år også, det er mange båtfolk som velger å feire dagen på sjøen, kortesje eller ikke. Slikt sett skulle jeg vel bodd på Sørlandet eller Vestlandet, for der er flere steder tradisjon med båtkortesjer 17. mai.  Uansett korona!

Det er også tradisjon med å pynte båten med litt bjørkeris og 17. mai-flagg.

Dette var ikke jeg klar over i 2019 da jeg feiret 17. mai i båt for første gang, så hverken jeg eller båten var spesielt pyntet. Men da jeg lå i båthavna og gjorde meg klar for å hente Anne i Oslo, så jeg flere som kom, både i bunad og andre finklær og hadde meg seg ekstra flagg og bjørkeris, så i 2020 var jeg mer forberedt!

Riktignok ser jeg ingen grunn til å stille i dress om bord, men det blir vel en 17. mai-sløyfe på t-skjorta… Vaske meg bak ørene skal jeg også greie! 🙂

I år blir det jo nydelig vær her i Oslofjorden, så jeg regner med at jeg stiller med en nyvasket shorts også – hva mer kan man forlange? I fjor pøste det ned, men vi satt heldigvis tørt under en nyimpregnert kalesje – så vi koste oss uansett.

I år er det jo en ekstra god grunn til å markere denne dagen – bursdagen  til Norge som nasjon – i disse tider med invadering av uskyldige naboer, så sender man jo en tanke både hit og dit og setter ekstra pris på å kunne bo i et fredelig og fritt land!

God 17. mai!