Da er båtsesongen endelig i gang

Det er egentlig smått utrolig at årets første båttur for meg gikk av stabelen så sent som selveste 17. mai. men slik ble det nå til slutt.

Godt å kjenne at alt fungerer som det skal og at jeg ikke har glemt hvordan jeg skal styre en båt ut og inn av båsen… 🙂

Jeg gjorde ferdig leggingen av den siste biten med dørkbelegg samt rydding om bord sent på kvelden den 16. mai, så jeg var litt sliten!

Sov i tillegg litt dårlig natta til den 17., så jeg er glad for at det ikke var snakk om frokost, men lunsj denne gangen!

På vei mot Oppegård for å tanke

I tillegg ble det mannefall i oppmøtet, så vi ble bare to denne gangen, men i det nydelige været så koste vi oss uansett! Man kan jo ikke bestille bedre båtvær enn det som var i går, med blå himmel og sol og lite sjø i tillegg. I fjor pøste det ned, mens i år var kalesjen nede hele tiden.

Først dro vi over til Oppegård båtforening og fylte opp tanken. Sukk. Det vil ta en stund før jeg venner meg til prisnivået på dieselen nå. I fjor i april betalte jeg 10,93 for literen, nå lå den på 17,49!

Deretter gikk turen mellom Osloøyene i en slags en-båts-kortesje for oss selv, så la vi oss til midt utpå Bunnefjorden og slo av motoren slik at vi bare duppet lett i sjøen og hørte fugleskrik og bølgeskvulp i tillegg til russebussene fra ulike steder… Så også noe på god avstand som kunne se ut som en slags “russebåt”! 

Etter spisepausen satte jeg av Kathrine, men hadde ikke helt lyst til å avslutte turen, så jeg tok en ny runde og tøffet litt rundt, inkludert en ny pause midt i fjorden, før jeg motvillig satte kursen mot hjemmehavna.

Nå gjenstår det å rydde akterlugaren og ta om bord litt klær. proviant, router og PC og gjøre klar for årets båtferie – som jeg tjuvstarter enten torsdag ettermiddag eller fredag morgen. Da skal jeg ikke være tilbake i hjemmehavna før i slutten av juni.