Klar for en fuktig helg!

Denne helgen skal etter planen tilbringes i båten. Jeg har fått sovet ut etter nattevaktene og har noen avspaseringsdager og helgefri til gode, og skal ikke på jobb før onsdag. Disse dagene skal jeg bruke til to av mine hovedinteresser: Båt og musikk.

Og når jeg skriver at jeg er klar for en fuktig helg så handler det ikke om hva jeg inntar innvortes, men det faktum at jeg både skal oppholde meg på sjøen i båten og at det skal pøse ned de fleste dagene…  Jeg er veldig glad i det første, ikke fullt så glad i det siste! Men tur blir det nå uansett!

Dog er jeg i skrivende stund ikke helt sikker på om jeg kommer meg av gårde i dag eller i morgen lørdag. Og årsaken til det er noe spesiell.

Dette er Bippe 1 – har ikke fått tatt bilde av Bippe 2 ennå! Men er samme type.

Siden jeg er amputert så har jeg en slik mobilitetsscooter som jeg kjører rundt i på land. Jeg har ikke sertifikat, så dermed er den mitt eneste kjøretøy på land. Da jeg hadde min siste nattvakt natt til torsdag valgte jeg å bruke den ned til brygga og parkerte på det vanlige stedet. Deretter tok jeg ferga inn til byen.

Da jeg kom tilbake tidlig torsdag morgen med Nesoddferga og skulle kjøre hjem med scooteren, så fikk jeg meg en overraskelse: Hele området der den var parkert var sperret med store gjerder og det sto en svær mobilkran der! Det var ingen mulighet for meg å komme inn til scooteren. Siden jeg var trøtt etter nattevakta og det småregnet litt, så valgte jeg å hoppe på bussen for å komme meg hjem og sove istedenfor å gå bort og forhøre meg om hvordan jeg kunne få tilgang til den.

Det hadde ikke vært noen sperringer eller noen oppslag der kvelden før, så jeg tenkte at jeg heller skulle sove noen timer og deretter ta bussen ned til brygga igjen og se om det var mulig å få tilgang til den igjen. Men jeg sov litt for lenge og var heller ikke i toppform i går, så når jeg endelig begynte å føle meg OK, så var det for sent å dra ned dit, så derfor får jeg ikke gjort det før i dag.

Så får vi se om jeg får tilgang til den i dag. Jeg har en del saker jeg vil ha om bord i båten før jeg drar av gårde i flere dager, og da hadde den scooteren vært veldig god å ha!

Så om jeg kommer meg av gårde i dag er jeg litt usikker på. I verste fall kan jeg risikere å ikke få tilgang til den på flere dager, jeg aner jo ikke hvor lenge de sperringene og den store mobilkrana kommer til å være der!

Det er ikke så veldig mye jeg skal ha med meg, men jeg hadde jo tenkt å bruke scooteren til å kjøre ned til båthavna med de sakene jeg har, og det blir vanskelig for meg å gå fram og tilbake flere turer med bagasje. Selv om jeg er i ganske god form nå, så merker jeg faktisk at bare det å dra fram og tilbake til byen og på jobb denne uka sliter på både venstrebenet og på den nye protesen.

Været er jo ikke helt på min side heller, i morgen skal det bøtte ned noe voldsomt, og siden jeg ikke har fått vindusviskeren i gang på førersiden, så frister det ikke å være ute på sjøen i slikt regnvær. Det blir litt tungvint. Det skal blåse litt også, men ikke avskrekkende mye. Men til sammen blir det ikke akkurat noe koselig båtvær på lørdag.

Planen min var jo å bevege meg i Son – Moss – Horten – Holmestrand – Holmsbu-området disse dagene. Jeg skal på en konsert i Holmsbu på søndag, det vil være mitt første og siste besøk der denne sesongen, og jeg vurderte en konsert i Moss på lørdag, men er altså litt usikker på hva jeg skal gjøre. For meg er det Holmsbu-konserten som er den viktigste å få med seg.

Den finner sted i Holmsbu kirke, i overkommelig avstand fra gjestehavna. Og selv om den er på en søndag og foregår i en kirke, så er det ikke en typisk kirkekonsert – det er selvsagt rock det handler om! Jeg har kjente i begge bandene som skal spille – Monument Alley og Pilot Light – så det ville være en fin kombinasjon med både musikk og en båttur til Holmsbu.

Jeg får se hva jeg får gjort i dag, og om jeg får scooteren tilgjengelig igjen. I verste fall kan jeg vente med å dra til søndag morgen og dra rett til Holmsbu. Det blir bedre vær i løpet av søndagen og både mandag og tirsdag ser helt fine ut, så da kan jeg også få tøffet litt rundt i området.

Tur blir det uansett!