En helg som gikk i vasken

Jeg hadde en plan om å bruke frihelgen og avspaseringsdagene mine til en båttur utenfor Drøbaksundet, men de planene gikk i vasken…

Det er farlig å legge veldig konkrete planer på denne tiden av året. Høsten kan være utrolig fin og gi gode turopplevelser, men været har en lei tendens til å være svært ustabilt. Og når en del andre praktiske ting også slår litt feil ut, og kroppen er i ulage i tillegg, så gikk det slik det nærmest måtte…

Så istedenfor å være ute på tur med båten fra fredag til tirsdag, så endte jeg opp å være på tur med båten… null ganger!

Det begynte med at jeg slet mye mer enn vanlig med å komme meg tilbake til vanlig døgnrytme etter fire nattvakter på rad. Jeg har jo vært sykmeldt lenge og merker på kroppen at ikke alt fungerer slik den gjorde før. Jeg trenger nok litt mer tid på å komme tilbake i jobbmodus enn jeg trodde.

Slikt sett ser jeg fram til å få en ny turnus der jeg jobber sju netter sammenhengende istedenfor to netter en uke og fire netter uka etter. Da trenger jeg faktisk bare omstille døgnrytmen to ganger i måneden istedenfor fire ganger på to uker…

Det at jeg slet med døgnrytmen gjorde at jeg kom meg for sent opp et par dager på rad i tillegg til at scooteren min ble stengt inne på en byggeplass slik at jeg ikke fikk fraktet ned til båten flere ting jeg skulle ha med. Så kom det dårlige været som viste seg å være langt mer ustadig enn meldt på forhånd… Jeg kunne ha fått meg et par turer både på fredag og lørdag mens det var opphold og fint vær, men sov over muligheten.

Så jeg endte med å utsette avgangen til søndag for å prøve å komme meg til konserten i Holmsbu som jeg hadde så lyst å få med meg. Men også da var det meldt dårlig vært ut på ettermiddagen, og da jeg våknet for sent på søndag og det pøste ned, samt at det var meldt vind på 10 m/s med vindkast opp til 18 m/s over Breiangen omtrent da jeg ville komme fram dit og krysse over fra Tofte til Holmsbu, så ble den turen også droppet.

Breiangen kan være tøff å passere med sterk vind fra sør. Her fra 2017. Blåste opp til 18 meter i sekundet på søndag…

Det fristet ikke, for å si det slik.

På toppen av det hele begynte jeg å få litt feber på søndagskvelden og la meg tidlig, men sov like dårlig, så det ble ikke noen tur på mandag heller, og det pøste ned mesteparten av dagen da også, i alle fall etter at jeg hadde stått opp og følte meg litt bedre…

Når jeg skriver dette innlegget har også tirsdagen forløpt uten tur. Da kom jeg meg faktisk opp i normal tid, men både formen og været var heller ikke på min side den dagen. Det kom faktisk en blå himmel til syne i noen timer på ettermiddagen, men det hjalp ikke når formen var like dårlig…

Skuffer og skap i cockpiten er i ferd med å bli freshet litt opp

Men selv om det ikke ble noen båttur på meg, så har jeg i det minste vært nede i båten et par ganger og foretatt meg litt forskjellig om bord. Fått på plass et par ting, tatt mål til gardiner og gjort noen små oppgraderinger av byssedelen i cockpiten. På bildet til venstre ser du skuffefrontene etter litt TLC. Skapdør og midtstolpe skal få samme behandling.

Hvis formen tillater det er det mulig jeg stikker innom et sted i Oslo etter jobb i morgen eller fredag og får med meg noen stoff- og fargeprøver til gardiner og skrogtrekk. Man kan jo planlegge framover!

Lørdag satt jeg også litt i båten og slappet av, og på søndag ettermiddag, da det ble litt oppholdsvær, fikk jeg hilst på ungene som var på besøk hos mora si, som også bor på Nesodden.

Vi får se om jeg kanskje kommer meg utpå til helga igjen, selv om jeg heller ikke utelukker at det kan bli noen korte turer utpå etter de tre dagvaktene jeg har nå på jobben. Det blir dog fort mørkt nå på sen ettermiddag, så da må alt klaffe…ikke minst med formen! I morgen er det meldt tåke, men det er heldigvis mens jeg er på jobb. Jeg tviler vel egentlig på at det blir noen turer i uka, men jeg SKAL utpå i helga!!!

Til helga er det (foreløpig) meldt både oppholdsvær og lite vind, så vi får leve i håpet…