God båtpåske!

I går gjorde jeg ferdig min eneste vakt denne uka og nå skal jeg ikke på jobb før natt til mandag. Selv skal jeg hovedsakelig skal tilbringe påsken om bord i båten, men ikke nødvendigvis ute på tur, men regner med at flere av mine båtkolleger skal tilbringe høytiden på sjøen.

Denne uka har vært litt merkelig ettersom jeg hadde avspasering mandag og tirsdag og deretter jobbet kveldsvakt i går. Så det er først i dag, skjærtorsdag, at påsken begynner for meg, selv om kanskje flere nok har tatt seg noen fridager og begynte påskeferien forrige helg.

I år er påsken dog noe kjøligere enn den, som jeg husker i farta, har vært på flere år. Vårfølelsen har liksom ikke kommet helt ennå. Så hvor mange som bruker påsken som start på årets båtsesong er vel kanskje noe usikkert? De siste dagene har det jo vært nydelig vær og endelig er det meldt varmere, så kanskje flere har blitt lokket utpå?

De siste ukene har jo vinteren og våren fortsatt slåss med hverandre ved å by på blå himmel og sol den ene dagen for å deretter servere snø og regn dagen etter… Det har resultert at jeg har blitt noe snufsete de siste dagene…

Selv har jeg ikke sett så mange folk i båthavna ennå, men kanskje det kommer noen flere i løpet av påsken som skal stelle med båtene og klargjøre dem? I min hjemmehavn er ikke en gang vannet satt på ennå, noe som vanskeliggjør effektiv vask og båtpuss.

Nettopp derfor er også alt jeg skal gjøre med båten i påsken arbeid som gjøres om bord!

Men uansett om du skal åpne sesongen med en båttur, om du venter litt, om du holder på med båtpuss på land, om du skal ha bypåske eller om du skal på fjellet, så ønsker jeg deg god påske og takk for at du leser bloggen!

I mars måned satte jeg nesten ny leserrekord, det ble nest best  – rekorden i mars holdes av 2021 – da koronaen fortsatt var i full virksomhet.

April har også startet bra og med en relativt lang tur på gang i midten av måneden kan det jo hende at det blir en del lesere også denne måneden? Jeg skal jo egentlig på tokt omtrent annenhver uke fram til slutten av juni!

God påske!

 

Related Images: