Litt endring i ferie – og oppussingsplanene

Det gjenstår fortsatt en del arbeide når det gjelder oppussingen av forkabinen i båten. Da jeg var innom Fredrikstad i forrige uke, på vei hjem fra Sverigeferien, så fikk jeg overlevert de to siste brikkene i oppussingspuslespillet: Isolasjonen og sofaryggene.

Forkabinen er jo totalt ribbet. Skrogtrekket er fjernet og sofaryggene og sofaputene ble også fjernet under fjorårets oppussingsdugnad. Jeg fikk jo levert nye puter og madrasser i fjor høst, mens sofaryggene, trukket om i samme stoff og farge som madrassene, fikk jeg altså levert forrige uke.

De har ligget hos meg i flere måneder fordi jeg skulle pusse ned og olje/lakke treverket, så da jeg hadde fått fingeren ut ble de tidligere i vår levert til kalesjemaker RS Andersen i Fredrikstad, som har levert madrassene. Nå er de tilbake i båten nyomtrukket og flotte, og venter på montering. I samme slengen fikk jeg også levert isolasjonen som skutesidene skal kles med før det nye skrogtrekket (som ligger hjemme hos meg) skal på.

Nå er også sofaryggene ferdige! Nydelig arbeid fra RS Andersen!

Meningen min var opprinnelig å få hjelp til dette arbeidet, men så hadde jeg begynt å tenke på at jeg kanskje skulle prøve å gjøre dette selv, med hjelp fra døtrene mine. Jeg er ikke akkurat den mest praktiske typen, men jeg har jo alltid hatt lyst til å prøve meg litt selv, noe jeg også har gjort, men med vekslende hell…

Så under seansen i Fredrikstad, der jeg overnattet, så overbeviste båtkollega Erik meg om at det kanskje ikke var den beste ideen jeg har hatt… Så vi ble enige om at han skal hjelpe meg med det, siden han har erfaring fra dette før. Men han har ikke tid til dette før jeg er tilbake fra hovedtoktet i slutten av september.

Så dermed utsettes ferdiggjøring til da. Da får jeg i alle fall en lun og varm hovedkabin før høsten og vinteren kommer, og det gleder jeg meg til! Det jeg kommer til å gjøre i kabinen uansett, er å se om jeg kan få til en litt bedre låseordning på luka foran på plass, i alle fall noe som er bedre enn det som er nå.  Den kan nemlig ikke lukkes ordentlig slik det er nå, og da kommer det litt vann inn når det regner kraftig.

Foran hovedtoktet skal jeg også ta ned i båten bordet som skal være i kabinen, slik at kabinen kan benyttes under turen. Har hatt det hjemme for litt oppussing, men det vil være greit å kunne ha det på plass til en langtur, slik at jeg kan sette meg ned i kabinen med PCen på kveldstid eller når det regner, og ikke sitte i cockpiten.

Isolasjonen er også ombord. Skal limes på skutesidene (som du ser i bakgrunnen). Deretter skal skrogtrekket på.

Jeg fikk et forslag fra Erik om å bruke dobbeltsidig tape og lime fast tepper eller noe annet stoff midlertidig på skutesidene, slik at det ser litt bedre ut enn det gjør nå, så kan jeg vel leve med at kabinen ikke blir helt ferdig før til høsten. Jeg lurer faktisk på om jeg skal klippe til litt av det skrogtrekket jeg skal bruke – av erfaring har jeg nemlig bestilt ganske så mye mer enn det jeg egentlig trenger! Jeg har en rull med 10 meter skrogtrekk som er 1,4 meter bredt. Da vil jeg jo få et visst inntrykk av hvordan det vil se ut? For sikkerhets skyld er det kanskje bedre å kjøpe noe rimelig stoff i noenlunde samme farge istedenfor?  Jeg får tenke meg litt om. 

Madrassene kan jo brukes, brukte en av dem til overnatting i forkabinen under “gutteturen” første helg i juni. Sofaryggene kan kanskje monteres litt forsiktig foreløpig?

Men det betyr samtidig at den kommende avspaseringsuka dermed kan benyttes til andre ting enn å bli ferdig med forkabinen! Så jeg skal først få gjort en grundig vask og litt rydding om bord, samt fikse flere småting, men jeg vurderer også å kanskje dra ut på en liten overnattingstur eller to. Behøver ikke bli så veldig langt, kanskje bare ut av Drøbakssundet og besøke noen av øyene og holmene utenfor Tofte? Slik det egentlig var planen å gjøre i mai?

Besøkte Ranvikholmen i mai som passasjer i en annen båt. Kanskje ta en retur med egen?

Det er jo fellesferie nå, så jeg tenker at jeg i alle fall ikke skal på noen overnattingstur i helga, men kanskje dra ut fra tirsdag til torsdag/fredag. Da er det (kanskje) mulig å få seg en plass et eller annet sted… Det er jo gjerne slik at det er bedre plass innerst i Oslofjorden enn ellers, fordi “alle” skal til Sørlandet eller Sverige i fellesferien.

Men så er det jo det med prisene da. Alt er ikke lenger mye billigere i Sverige og prisene i de svenske gjestehavnene er som vanlig skrudd opp kraftig under fellesferien. Du må omtrent sør for Marstrand hvis du skal ned i gjestehavnspriser som er det jeg vil kalle normale.

I Hunnebostrand, for å ta et eksempel, kostet det 136 kroner før hovedsesongen startet (inkludert strøm), mens det koster 422 kroner denne uka… På Resö litt sør for Strömstad koster det nå 450 kroner, mot 310 kroner utenom hovedsesongen. På Källö-Knippla, et par timer utenfor Göteborg, er høysesongprisen 280 kroner…

Så det blir spennende å se hvor mange båter det er utpå til uka. På en måte er det heldig at det er meldt mye regn, så det kan jo kanskje bety at det blir litt glissent? Får krysse fingra! Blir uansett en tur eller to i helga, etter at jeg har våknet fra nattvakt. Og da er det jo meldt veldig pent vær.

Related Images: