Klar for slippfest!

Som amatørtrommis humrer jeg litt over tittelen jeg har valgt på dette innlegget. Slippfest i musikkbransjen er jo et uttrykk i forbindelse med når artister gir ut en ny plate.

Men denne bloggen handler jo om båt og ikke musikk, og bandet mitt – som vel i praksis er ikke-eksisterende for tiden – kommer neppe til å gi ut noen plate noen gang!

Så selvsagt handler det om at båten skal på slipp! Nærmere bestemt Engelsviken Slipp.

Men akkurat det er også en ikke helt riktig beskrivelse, for strengt tatt skal jo ikke båten opp på noen slipp, den blir nok liggende trygt på vannet, men jeg og båten skal i alle fall på tur dit!

For endelig har jeg fått avtalt en dato for når gutta på Engelsviken skal ta en service på motoren og skifte sjøvannspumpe på den. Samtidig skal de ta en liten titt på hvorfor det kommer olje/fett-sprut i motorrommet.

Nogva Nanni-motor fra 2008. Stor nok!

Jeg vurderer også å be dem ta årets olje- og filter-skift mens de først er i gang. Filtre har jeg jo liggende i båten.

En ordentlig service på motoren aner jeg ikke når ble gjort sist. Det ligger et servicehefte i båten, hvor siste noterte service hos et verksted er gjort for flere år siden. Men det kan jo ha vært foretatt flere som ikke er notert i heftet.

Eieren av båten før de jeg kjøpte den av, var jo absolutt motorkyndig og monterte motoren i båten selv.

Med tanke på hvor ofte og mye jeg bruker båten, så vil jeg føle meg tryggere hvis jeg vet at den er gjennomgått av proffer. Engelsviken leverer jo motorer fra Nogva Nanni selv, så de kjenner jo til disse motorene, noe som gir en ekstra trygghet.

Motoren har jo fungert prikkfritt hele tiden siden jeg kjøpte båten, men det er greit å få dette gjort med tanke på mitt bruksmønster.

På besøk hos skipper Erik!

Bytte av den lekke sjøvannspumpa skulle jo ha blitt gjort for alt for lenge siden, så nå har jeg endelig fått avtalt et konkret tidspunkt for når jeg skal være der.

Heldigvis passer det perfekt med tanke på datoer også, for jeg skal nemlig dra dit i avspaseringsuka mi i april, så da kombinerer jeg det med en ukes båttur også!

Jeg skal da innom Engelsviken på starten av turen, og kan da fortsette videre sørover etterpå.

Om det blir Hvaler-skjærgården og kanskje stopp hos en skipperkollega i Fredrikstad, eller en handletur over grensen til Sverige, har jeg ikke bestemt meg for. En tredje mulighet er jo å dra over fjorden fra Engelsviken til vestsiden og tøffe litt rundt der.

Uansett blir jo dette en tur hvor jeg kan slå flere fluer i en smekk.

Kan jo ikke bli mer perfekt enn det!

Fullt på 18. mai i fjor! Indre havn i Strömstad.

Related Images:

2 tanke på “Klar for slippfest!

  1. Gode greier at du får gjort skikkelig service på båten!👍👍
    Videre tur bør være innom skipperkollfga i Fredrikstad! Det er jo blitt en tradisjon!😄😄

    1. Ja, vi får se om skipperen i elva er om bord da! Skal møte opp i Engelsviken den 15.

Kommentarer er stengt.