Skipper i flyttetanker

Jeg har nok nevnt i noen innlegg tidligere at jeg har planer om å forlate Nesodden etter hvert. Selv om jeg har vurdert flere steder på Sørlandet, tror jeg det er Fredrikstad som er nærmest å få meg som innbygger. Og det er ikke umulig at det kan skje tidligere enn jeg opprinnelig har tenkt.

Jeg har jo bodd på Nesodden i 24 år, men føler egentlig ikke at jeg har noen spesiell tilknytning til stedet. Jeg har jo ingen venner her, bare noen kjente. De vennene jeg har hatt her har uansett flyttet.

Siden jeg jo hele tiden har jobbet i Oslo, så har jeg jo egentlig ikke hatt så mange muligheter til å knytte noen spesiell kontakt med folk, ikke minst fordi jeg i utgangspunktet er en introvert fyr, men også fordi det jeg har hatt av sosialt liv stort sett har vært andre steder enn her på Nesodden.

Det er annerledes med mora til ungene, som har jobbet her på Nesodden omtrent hele tiden, og dermed har opprettet et helt annet kontaktnett på halvøya.

Fergeturen inn til Oslo i rushen er herlig avslappende!

Etter at ungene fløy ut av redet og valgte å bosette seg andre steder enn her, så er det egentlig bare to årsaker til at jeg fortsatt bor her: Det at jeg har båtplass her, de siste fem årene i gangavstand, samt at jeg setter veldig pris på fergeturen til og fra Oslo – som ikke på noen måte kan sammenlignes med å dra til jobben i rushtiden i Oslo…

Planen har hele tiden vært å flytte herfra når jeg blir pensjonist – om jeg velger å gå av med AFP eller ikke. På jobben min er øverste aldersgrense 70 år, så jeg har jo noen år igjen hvis jeg ønsker det. Hvis jeg lever så lenge!

Men som jeg har skrevet før, så vurderer jeg jo å gå av noen år tidligere. For deretter å kose meg med båten om sommeren og kanskje bo i varmere strøk om vinteren.

Etter snart 11 år som båteier har jeg likevel begynt å tenke på at det kanskje kunne være en idé å flytte herfra litt tidligere? Og kanskje prøve ut hvordan det er å bo et annet sted, selv om det vil bety togpendling inn til Oslo…

Å bo i Fredrikstad er kanskje greit med tanke på pendling? Arkivfoto: Erik Dahle

Samtidig er det store endringer på gang på jobben, og jeg aner egentlig ikke hva med og hvordan jeg kommer til å jobbe de nærmeste årene. Jeg trives veldig godt i den turnusen jeg jobber nå, men blir det store endringer og en vaktplan jeg ikke finner meg til rette med, så utelukker jeg ikke at jeg velger AFP litt tidligere enn planlagt, selv om jeg taper økonomisk på det.

Den turnusen jeg har nå er 100 prosent perfekt for meg, og vil passe ganske så bra med tanke på togpendling ettersom det blir svært lite pendling i rushtiden. Reiseveien vil bli noe lengre, men ikke avskrekkende lang, Men jeg aner jo ikke hvordan en ny turnus vil være! 

Selv om jeg elsker å kjøre båt, så må det jo innrømmes at det er et stykke fra Nesodden og ut Oslofjorden før man støter på ordentlig skjærgård når man nærmer seg Hvaler på østsiden av fjorden og Tønsberg/Hvasser på den andre siden. Det er en transportetappe på mellom fire og fem timer før man kommer seg ut til mer idylliske områder enn en ren kystlinje med svært få forandringer og svært lite av øyer og holmer…

På vei mot Østre Bolærne fra Moss. Det er jo først når man kommer seg såpass langt sørover at det etter hvert begynner å ligne en skjærgård på begge sider av fjorden.

Får jeg meg båtplass i Fredrikstad er det drøye tre timer i kosefart til Strömstad/Koster – istedenfor en lang dagsetappe fra Nesodden (stort sett blir det minst én overnatting) – samt mange nydelige steder å besøke i Hvaler-skjærgården. Å krysse fjorden fra Fredrikstad og over til Tønsberg-området tar heller ikke avskrekkende mye tid. 

Uansett om jeg skal på båtferie til Sverige eller Sørlandet sparer jeg både en dag og to, kanskje tre, dager ved å slippe å ta lange og til dels kjedelige transportetapper helt fra Oslofjordens innerste gemakker.

Jeg har jo tidligere skrevet at jeg ikke kjeder meg på slike lange strekk, selv om det ikke er noe spesielt å se i området jeg tøffer forbi, men jeg må jo innrømme at det enkelte ganger kanskje ikke er så veldig spennende akkurat… Kunne vært litt deilig med litt andre omgivelser en periode.

Kanskje ville det være passende å flytte fra Nesodden neste høst – etter at jeg har bodd her i 25 år? Det er jo noe å tenke på. Men det er foreløpig bare tankespinn, jeg har ikke noen konkrete planer, derav ordet “flyttetanker” – ikke “flytteplaner” i tittelen…

Dog har jeg tatt meg selv i å sjekke finn.no en del det siste halvåret for å se hvordan boligmarkedet i Fredrikstad er. Det viktigste er dog mulighet for båtplass i området! Får jeg ikke båtplass er det ikke aktuelt å flytte!!!

 

 

Related Images:

2 tanke på “Skipper i flyttetanker

  1. Det er ledige båtplasser på Værste. Jotne eiendom står for de. Det blir med servicebygget og det hele. Ikke avskrekkende priser heller. Og boblevann om vinteren!

    1. Hmm, på de nye båsplassene, tenker du? Litt skeptisk siden de plassen ikke er avstengte med port eller noe som helst.

Kommentarer er stengt.