Montering av vimpelstenger

For noen blogginnlegg siden skrev jeg om de nye vimpelstengene jeg hadde bestilt til båten. Og lovte å komme tilbake til hvordan det gikk med monteringen.

 Jeg har jo to flotte båtvimpler som det er meningen skal vaie flott i vinden i sommer, men ingen stang å heise dem opp i…

stengerDet måtte jo selvsagt rettes på! Løsningen ble å bestille to stenger. To fordi jeg også trenger en ekstra på styrbord siden for korrekt føring av gjesteflagg når jeg krysser grensen (i mitt tilfelle Sverige, og kanskje, en gang, Danmark).

Jepp, det funker!

Jepp, det funker!

Men hovedinnkjøpet var stanga til de to vimplene fra Nidelvklubben og Båtplassen. Den skulle egentlig skrus fast, noe som det er plass til på lanternestanga mi midt på båten, men da måtte jeg innstille meg på å bore noen hull inn i festet for å få det til.

Da jeg begynte å bale med dette, viste det seg at jeg kunne gjøre dette på en mye enklere måte. Vimpelstanga var jo hul og kunne derfor lett tres ned på den tuppen som var der fra før av, og som brukes til en måkejager når båten ligger i land.

Med et lett press satt den raskt såpass fast at jeg ikke behøvde å begynne å bale med å bore hull til muttere og skruer, og dermed fikk løsningen sin debut i forrige uke!

Jeg prøvde også ut monteringen av vimpelstangen som er beregnet til å festes på rekka, og kunne fornøyd konstatere at også det funket bra. Nå må jeg bare kjøpe inn et gjesteflagg, så skal jeg ta bilde av den løsningen også! 🙂

%d bloggere liker dette: