Ny landgang på Lindøya

Søndag ettermiddag ble det ny tur på sjøen. Denne gangen med en litt skeptisk 14-åring som passasjer. Yngstejenta Victoria ble nemlig med, selv om hun syntes det blåste litt mye.

Også denne dagen sto jeg opp litt sent, og det var kanskje dumt med tanke på vinden. For tidligere på dagen hadde det vært mye roligere, i alle fall hvis jeg skal tro på Yr.

Da vi kom ned i båthavna var det ganske mye vind, men ikke så mye at jeg synes det var uforsvarlig å dra utpå. Og adskillig mindre båter enn min 24-foter ble observert, så da sa 14-åringen at det var greit!

Vi la først turen innom Hellviktangen, da vi hørte reggaetoner derfra når vi la ut. Bandet som spilte oppvarming denne søndagen har nemlig en bekjent av oss med, så vi satte kursen mot Hellviktangen og lurte på om vi kanskje skulle legge til der og få med oss litt musikk.

Men da vi kom fram var det pause, og ettersom bandet bare skulle varme opp så tenkte jeg at de kanskje ikke skulle spille mer, så da satte vi kursen over fjorden.

IMG_8972Bølgene kom sidelengs når vi startet, noe Victoria ikke var så begeistret for, så derfor la jeg kursen litt mer vestlig enn opprinnelig tekt, slik at vi fikk bølgene akter for det meste.

Vi skulle til Lindøya og gjøre landhugg der, men istedenfor å kjøre rett over via Heggholmen, kjørte vi i retning Nakkholmen på grunn av vinden.

Da vi kom inn i sundet mellom Nakkholmen og Lindøya ble det adskillig roligere, men noen av bølgene kom tilbake når vi rundet Lindøya og siktet oss inn mot flytebrygga der. Lurte litt på om jeg skulle legge til på innsiden på grunn av vinden, men bestemte meg for at det gikk greit på utsiden.

Vi fikk lagt til uten problemer, og jeg fortøyde ekstra godt som vanlig. Lider jo fortsatt av dette syndromet med at jeg er redd for at båten skal drive av mens jeg er “borte” på landjorda…. Men også denne gangen gikk det bra!

Vi tok med oss kamera og ryggsekk og ruslet innover øya. Sist gang havnet jeg på den vestre siden, så denne gangen hadde jeg lyst å titte på den østre, og for Victoria var det jo det samme hvor vi gikk ettersom hun aldri hadde vært her før. Så dermed gikk vi i retning øst.

Jeg må ærlig talt innrømme at jeg misunner de som har hytter på disse øyene i Oslofjorden. Det virker så fantastisk idyllisk! Og hyttene ser jo ut som miniutgaver av vanlige hus! Vi havnet langs en sti som var skiltet med Havnegata, og kom ut til fyret på Lindøyas østre side, som jeg har tatt flere bilder av fra sjøen. Nå fikk jeg til en ny vinkel!

IMG_8997Vi ruslet videre mellom de koselige husene og havnet etterhvert i nærheten av et hus jeg tidligere hadde sett var annonsert til salgs. Rakk aldri å sjekke hva prisforlangende var på Finn, men har sett salgsplakaten flere ganger mens jeg har tøffet forbi med Bergtatt. Jeg kan nok uansett si at det ville vært mer enn jeg kan klare å hoste opp, disse små hyttene i Oslos skjærgård er ekstremt populære og går nok for millionbeløp. Når noen kan betale halvannen million for et badehus på Nesodden, tør jeg ikke engang prøve å spekulere i hva en hytte med sjøutsikt på Lindøya koster… En hyggelig nabo som sto og firte flagget kunne forøvrig opplyse om at hytta allerede var solgt.

Vi gikk videre langs stiene og havnet til slutt ved brygga der Ruter-båten bruker å legge til. Har sett at den også legger til ved selve marinaen der jeg bruker å tanke innimellom, men dette er antakelig hovedbrygga? Herfra kunne vi forøvrig se at Bergtatt fortsatt lå fortøyd ved flytebrygga…

IMG_9032Etter en halvtimes rusletur var vi tilbake på hovedbrygga og kunne konstatere at alt sto bra til med båten. Til tross for endel sjø var det flere ungdommer som kom kjørende inn til brygga i små, åpne båter. Registrerte i alle fall at samtlige hadde på seg vester. Nå er jo sjøen noe mindre her innimellom øyene uansett.

Vi la fra kai og satte kursen tilbake mot Nakkholmen. Jeg hadde planlagt å passere denne på utsiden på veien hjem slik at jeg kunne møte bølgene med baugen når jeg dro over siste strekket til Oksval. Planen fungerte den, og rett etter klokka ni var vi tilbake i havna på Oksval, uten at Victoria hadde blitt veldig skremt av bølgene…

Fortøyd og fornøyd igjen!

 

%d bloggere liker dette: