Ny prøvetur

IMG_1328Da har unge (?!) herr Berg vært ute i ei snekke igjen!

Fredag ettermiddag ble det en liten nærmere titt og en liten tur med ei Nidelv 24 fots snekke fra 1974.

Og det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at turen ga mersmak?

Nå begynner været å nærme seg typisk høstvær, og fredag ettermiddag regnet det endel i Oslo, der prøveturen foregikk. Men selve sjøen var blank og fin.

Ble hentet av båteieren, en veldig hyggelig fyr, på Aker Brygge før vi kjørte ut til “Padda” ved Mosseveien, og gikk ut til båten.

IMG_1330Denne var, nærmest selvsagt, en Nidelv 24, 1974-modell. Den framsto i relativt god stand, med mye originalt utstyr som førersetene og den tverrgående sofaen bak.

Dette var første gang jeg satt i en modell av denne typen med rett sofa og ikke u-sofa, og det ble nok automatisk litt mer plass ja.  Men har fortsatt ikke konkludert med hva jeg foretrekker.

Ellers var båten noe spartansk utstyrt, ikke ekkolodd, kompass eller GPS, og manglet også endel på instrumenteringen, synes jeg. Her var det en hastighetsmåler som ikke fungerte, og det var vel det.

Ville nok ha foretrukket en temperaturmåler og også noen tankindikatorer, men til småturer og fisketurer, som nok er det denne båten er blitt mest brukt til, er det kanskje ikke så behov for så veldig mye mer?

Motoren som er satt inn er ikke original, men en overhalt Yanmar fra “90-tallet”. Kranglet litt før den startet, men gikk så jevnt og fint. Styringen var også lett og fin, roret lystret raskt og det var lett å holde stødig kurs. Båten var også tett og fin og tydeligvis velholdt ellers, og kalesjen var tett!

Kunne konstatere at ryktene om at man bør dra ned på buksa før man rygger inn på do var noe overdrevne (rakk aldri å prøve toalettet på båten jeg var på tur med forrige søndag), måtte gå baklengs inn ja, men god nok plass til å ta av seg uten problemer… Noe jeg ikke gjorde, jeg bare tørrtrente! 😀

IMG_1329Vi tok en tur ut fra der båten lå ved “Padda”, kjørte forbi lille Kaninøya på styrbord side og deretter babord inn i Ulvøysundet der vi passerte under Ulvøybrua. Ikke lange biten, men nok til å kjenne at båten var lettstyrt og at motoren malte som en katte.

Da vi nærmet oss brua tok eieren av frontkalesjen slik at vi kunne stå oppreist og styre båten inn.  Det var egentlig en ganske fin opplevelse!

Eieren kjørte selv båten ut fra fortøyningsplassen, men jeg fikk tidlig overta roret og var den som kjørte den inn på plass igjen, så har jeg gjort det også! Ikke akkurat noe hokuspokus, men gøy uansett. 😀

Jeg likte meg veldig godt om bord i denne, selv om den var noe spartansk utstyrt. Det som gjør at jeg tviler litt, selv om prisforlangende begynner å nærme seg et meget hyggelig nivå, er at båten manglet septiktank slik at septiken går rett ut.

Det er kanskje vel og bra når man bare skal bruke båten til en fisketur ut på fjorden i ny og ne, men jeg som har planer om å bruke den til endel turer, har nok behov for noe mer. Ikke minst ut fra et miljøsynspunkt. Dessuten, å måtte kjøre 300 meter ut fra land når du ligger fortøyd i en bukt eller vik når du kjenner visse behov melde seg, er ikke ideelt!

Jeg tror prisen må ned enda flere hakk før jeg skal være i nærheten av å slå til på denne. En septiktank koster jo ikke all verden, men det er jo litt plunder å få den plassert og koblet til, så jeg er litt i tvil her.

I tillegg manglet båten en badeplattform, som jeg gjerne vil ha, og motoren var saltvannskjølt, noe jeg ser at flere er negative til. Og navigasjonsmessig var den altså sparsomt utstyrt.

Ikke fastmontert kjøeleskap, men et bærbart lå foran i båten.

Ikke fastmontert kjøeleskap, men et bærbart lå foran i båten.

Bortsett fra dette ble jeg litt forelsket i denne! Så spørs det da, om prisen kommer ned på et nivå som gjør at jeg slår til selv med disse minusene.

Men alle var enige om at det hadde vært en fin tur!

 

%d bloggere liker dette: