Lindøya er tilgitt!

Faste lesere av båtbloggen min har vel fått med seg at jeg har vært ganske så irritert, ja direkte grinete vil vel noen si, over dieselprisen på Lindøya. Men nå har jeg en god nyhet å komme med!

Da jeg kjøpte båten i oktober 2013 kostet dieselen på Lindøya 11,99 per liter. Ikke ekstremt billig, men ikke ekstremt dyrt heller.

Det forandret seg ved nyttår da prisen gikk opp til hele 13,55 for en liter! Dermed var Lindøya med ett Oslofjordens dyreste på båtdiesel!

Det førte også til at jeg i hele 2014 tanket maksimum 10 liter på Lindøya, da bare for å fylle opp litt før jeg dro et annet sted for å fylle resten av tanken…

Og det andre stedet ble fra sommeren av Oksenøya Marina, der dieselen koster bare 10,50 per liter. Også Kavringen (12,60) og Kongen (12,49) var mye billigere. Så det var de tre stedene jeg benyttet i fjor.

Lindøya.

Lindøya.

I januar var jeg innom Lindøya to ganger, med gjester som gikk i land. Ved det første tilfellet tanket jeg tre liter (avtalen var at gjesten skulle spleise på dieselen som “betaling” for turen, og for en 50-lapp ble det omtrent tre liter), og prisen var fremdeles 13,55.

Men for en ukes tid siden var det en på båtforumet som nevnte at han hadde betalt 12,35 når han fylte, så dette måtte jeg jo sjekke opp ved første anledning. For på vinterstid kommer jeg meg ikke inn til Oksenøya på grunn av is, derfor har jeg fylt to ganger på Kavringen, og hadde tenkt å fylle på Kongen neste gang.

Fant imidlertid ut at jeg kunne stikke innom Lindøya for å se om det var riktig at de hadde satt ned prisen, og det var det jaggu meg! 🙂 Nå er kanskje ikke 12,35 en pris å juble høyt for, men det blir i alle fall billigst nå i virkelig indre Oslofjord under “istiden”, så da drar jeg heller dit for å fylle. Det er jo også mitt nærmeste sted for fylling, så jeg er fornøyd med at prisen er satt såpass ned.

Så dermed fylte jeg rett og slett tanken opp til randen!

Og jeg sparte 47 kroner og 81 øre på å fylle tanken pluss reservekanna denne gangen mot det jeg ville ha betalt 3. januar! Penger spart er penger tjent! Åkkesom! 🙂

 

%d bloggere liker dette: