Tenkte jeg det ikke…

Egentlig er jeg ikke overrasket. Ikke før jeg skriver et blogginnlegg der jeg leker med tanken på en utvidet helg med båtliv tur/retur Nesodden-Bakke, så oppjusterer Meterologisk Institutt sine værmeldinger. Så vips var vi tilbake til stiv kuling igjen…

Ergo har jeg lagt ideen som jeg beskrev i forrige innlegg på hylla. Og som jeg skrev på mandag så regnet jeg jo med at sannsynligheten for at jeg ville gjennomføre turen til maks 10 prosent. Nå har sannsynligheten falt ned til 0 prosent.

Jeg var veldig ivrig da ideen kom på søndag, men ble tirsdag bragt solid ned på jorda igjen. Vind opptil 15,6 sekundmeter i helgen og helt til torsdag/fredag neste uke er det meldt om nå. Det er mer enn 10 meter mer enn hva som var varselet søndag kveld og mandag ettermiddag.

Men som jeg også skrev, så slår været raskt om på denne tiden av året, det vet jeg jo av erfaring. Så forberedt på dette var jeg jo.

Uansett skal jeg hjem på mandag, og da for å bli hjemme en stund! I januar skal jeg forsiktig bevege meg litt i retning jobben, og håper å være tilbake på fulltid i slutten av måneden.

Men noen båtturer fra mandag og ut året skal jeg nok klare! Jeg håper på en tur eller to før julaften, kanskje med en overnatting på Håøya eller Oscarsborg eller Steilene for den saks skyld. Værmeldingene viser imidlertid noe urolig sjø også i nærområdet mitt i indre Oslofjord til uka, så vi får se hva vi får til.

Målet er uansett tre turer til i år. Da er jeg oppe i 60 turer totalt dette året, et pent og rundt tall som det passer å avrunde dette noe spesielle året med. Ikke for det, blir det 61 turer er ingenting bedre enn det!

Tiden nærmer seg også for årsoppsummeringer, og jeg vil som vanlig lage noen slike i løpet av den første uka av det nye året. Til tross for en noe begrenset båtsesong i år, så har jeg hatt nok turer og opplevelser til å kunne foreta en slik oppsummering. 

Noen mener jeg er relativt gal som fortsatt har båten ute og bruker den i desember. Det er mulig det. Men det lever jeg godt med!