På tide med karabinkroker

På mandag kommer jeg til å kjøpe inn noen karabinkroker for å bruke på fortøyningene. Det vil gjøre det enklere og sikrere å fortøye båten på vinterstid.

 Det var i fjor havnesjefen i båthavna nevnte dette for meg for første gang, og da jeg traff ham igjen for noen dager siden da jeg var på vei til å ta båten ut på min første tur i år, så nevnte han det igjen da han hjalp meg med fortøyningene.

Som jeg skrev i forrige blogginnlegg så oppdaget jeg at det var svært glatt på dollbordet. Det hadde lagt seg et tynt lite lag av is der og jeg hadde litt problemer med å bevege meg der for å få løsnet fortøyningene og ikke minst når jeg skulle fortøye selv etter returen.

Jeg nevnte jo da at jeg skulle prøve en type anti-skli som jeg kan smøre på skosålene. Da ville jeg slippe å bruke brodder og kanskje skade båten. Dette skal jeg fremdeles prøve ut, men jeg skal også prøve karabinkrokløsningen.

Det jeg gjør da er å løsne på sjaklene på brygga der kausene på fortøyningene går gjennom, og montere en karabinkrok på festet. Da kan jeg bare løsne karabinkrokene på land når jeg skal dra avgårde og når jeg skal fortøye bare klikke krokene på plass igjen.

Jeg slipper dermed å stavre meg langs dollbordet og fram til fortøyningene i baugen for å løsne og feste dem, de blir der de er hele tiden. Dermed reduserer jeg faren for å gli og havne i sjøen. Løsningen er brukt med suksess tidligere av andre i båthavna, ifølge havnesjefen.

På denne måten slipper jeg også å ødelegge fortøyningene for å komme meg ut på sjøen. Forrige vinter måtte jeg ved et tilfelle faktisk bruke kniven på ett av fortøyningstauene, fordi det var så fastfrosset at jeg ikke klarte å løsne det, heller ikke ved å helle vann på det, det satt helt fast…så dermed måtte kniven fram, for ut på tur SKULLE jeg!

Men med karabinkroker slipper jeg altså dette…

Related Images:

Én kommentar til «På tide med karabinkroker»

  1. Det finnes antiskli for å lime på.Som sandpapir.Klippes til i den form du ønsker og presses på.

Kommentarer er stengt.