Da er merkene på plass

Det strømmer på med vårtegn for tiden. Som jeg skrev i forrige uke så hadde giroen for innbetaling til Redningsselskapet kommet. Jeg er jo totalmedlem slik at jeg kan få assistanse når jeg skulle trenge det. Sammen med giroen kom også klistremerkene – som nå er satt på plass.

Tidligere år har jeg gjort det veldig lett, og bare plassert det nye merket oppå det gamle, så har jeg sluppet å ødelegge neglene på å prøve å få fjernet det gamle.

Disse merkene sitter nemlig godt fast, og det er vel meningen. Jeg ser at det er litt forskjellig fra båteier til båteier hvor disse merkene blir satt på, men jeg har valgt å sette dem på nederst på vinduet.

Men nå har jeg jo merker fra 2013, 2014 og 2015 oppå hverandre, så denne gangen valgte jeg å fjerne de først. Det gikk bedre enn ventet på babord side, men på styrbord var det litt verre. Jeg holdt på med dette mens jeg var om bord, og vinkelen på styrbord side ble litt feil ettersom jeg ikke klarte å vri meg like godt rundt til stedet hvor merket skulle sitte. Men jeg klarte å pelle av det meste av de gamle merkene.

IMG_6485Båten ligger jo nå på et sted med utrigger og ikke longside langs en brygge. Jeg har begynt å ta med meg en krykke når jeg drar ned til båten og jeg var veldig glad for det etter min første tur etter flytting av båten sist søndag. Den nye plassen er nemlig med utrigger, og jeg føler meg ikke helt trygg når jeg går utpå den, så da er det godt å ha en krykke ved siden av.

Dette er vel også en vanesak, men jeg håper å få tilbake en slik longsideplass når alle reparasjonene i båthavna er ferdig. Jeg klarer jo fint nå å gå litt lenger ut på bryggene, og trenger strengt tatt ikke å ligge helt innerst lenger, men å ligge longside vil jeg absolutt foretrekke.

Når året går mot slutten har jeg forhåpentligvis opparbeidet såpass balanse at jeg klarer utrigger uten problemer, men jeg mangler tross alt også en stortå på venstre bein, så om balansen blir veldig mye bedre på gyngende grunnlag er jeg ikke helt sikker på…

Men uansett, merkene er på plass!