Én i minus

IMG_6974Da jeg var nede i båten for et par dager siden oppdaget jeg noe som manglet. En av fenderne var borte. Tror jeg må bruke vinteren til å lære meg litt mer om knuter, knop og stikk…

Jeg kjøpte jo nye fendere til båten før sommeren, men nå har altså en av dem forsvunnet. Jeg må nok innrømme at årsaken nok er litt dårlige knuter fra min side.

0001_31For jeg skal ærlig innrømme at dette med å lære meg knuter ikke har vært noe jeg har brydd meg så mye om. Og det har jo gått bra hittil! Båten har ligget trygt og godt fortøyd hvor enn jeg har reist med den.

Men kanskje ikke akkurat med de peneste eller mest effektive knutene, det må innrømmes.

Jeg har jo kjøpt inn hele to bøker som handler om knop og stikk. En ganske så tykk sak og en liten lommeguide som har ligget fast i båten. Jeg har til og med lest endel i dem. Men den praktiske gjennomføringen av det jeg har lest om har det vært verre med.

Å se at fenderen var borte var derfor et lite spark bak til meg selv om at jeg nå må ta meg sammen og få lært meg noen solide basisknuter. Det er bare ren latskap som har gjort at jeg ennå ikke har gjort det…

Selvsagt kan det ha vært andre årsaker til at den er borte, men jeg heller mest til at det er min skyld. Den er nå høvelig erstattet med en av de gamle fenderne, som har blitt pumpet opp med mer luft. Men jeg får vel kjøpe inn en ny av samme type slik at jeg beholder symmetrien med like fendere… 😀

%d bloggere liker dette: