Sommerplanleggingen er i gang…


Den første forberedelsen til lange og fine båtturer og besøk i både norske og svenske gjestehavner neste år er gjort. Tirsdag fikk jeg nemlig endelig den nye bade- og dusjeprotesen.

Dermed kan jeg se neste sommer lyst i møte. Hvorfor? Vel, som jeg kom innpå et par ganger i sommer i turrapportene mine, så ga dusjanleggene i gjestehavnene meg en liten utfordring på grunn av mitt lille handicap.

Dusjprotesen er ikke av tre, men jeg fikk velge designet selv! Det er hull i den slik at vannet siler ut og det er antisklibelegg under foten. Nå kan det dusjes stående i gjestehavnene!

For det er slik at den vanlige protesen jeg bruker ikke er beregnet til å bade eller dusje med. Den tåler vel litt vann, men ikke av den kaliberen. Derfor ble jeg gjort oppmerksom på tidligere i år at det er mulig å søke om en såkalt Aquaprotese.

Det spesielle med den er at den suger til seg vannet  slik at når jeg svømmer vil protesen kjennes ut som en vanlig fot i tyngde. Vanligvis er det ikke slik. Og nei, den har ikke svømmeføtter! Jeg er spent på å finne ut hvordan den er å svømme med også. I Spania i sommer svømte jeg jo i basseng uten protese, og det gikk veldig bra. Men nå kan jeg egentlig spasere rett ut i sjøen fra stranda også.

Faktisk er den ikke beregnet på å gå med, og det var jeg ikke klar over før nylig. Jeg hadde jo tenkt å bruke protesen når jeg var om bord i båten, men ser nå at det kan bli litt vanskelig ettersom den ikke er beregnet på å gå med. Jeg må derfor ha den med meg og ta den på meg hvis jeg vil bade, eller dusje.

Jeg ser nok nå at akkurat det siste er den bruken jeg kommer til å benytte meg mest av. Det var utfordrende å få dusjet i sommer, noen dusjanlegg i gjestehavnene var relativt greie å komme til, men jeg måtte skaffe meg en egen stol slik at jeg kunne sitte og dusje. For jeg må jo ta av meg protesen når jeg skal dusje.

Båtfolk kjenner jo til dette med at man må trykke inn en knapp for å få vann, og enkelte steder må man også trykke irriterende ofte. I Strømstad ligger disse knappene i tillegg i god avstand fra selve dusjene, slik at man må gå ut fra dusjen for å trykke på nytt. Noe som er problematisk når man sitter på ens tol med ett ben…

Men med denne badeprotesen kan jeg igjen stå og dusje og har eliminert dette problemet! Faktisk har jeg ikke stått og dusjet siden før 10. april 2015! Så denne protesen skal prøves ut så fort som mulig!

%d bloggere liker dette: