Kalesjen skal bli fin igjen

Da er endelig den blå kalesjen levert inn til “kalesjedoktoren”. Den skal vaskes og impregneres, samt få en ny glidelås og nye sømmer her og der. Så når den er tilbake blir båten så fin så! 

Bergtatt i vinterdrakt! 🙂

Nå skal jeg ikke si så mye slemt om reservekalesjen jeg har hatt på i vinter, den har absolutt dugd – og det overraskende bra med tanke på at den faktisk er fra 1974.

Faktisk er det et par detaljer på den som jeg vil ha videreført når jeg en gang må kjøpe helt ny, og som mangler på den blå.

Jeg skal sende den originale på vask og rens også etterhvert, slik at den ser litt bedre ut til neste vinter.

Men den jeg har nå som hovedkalesje, den blå, er fra 2010 og skulle dermed kunne vare noen år til, selv om den har sine mangler den også.

Bergtatt i sommerdrakt!

Men med oppusset båt med nye stoler og sofa i cockpiten og nylakkert treverk (det er i alle fall det som er planen!), så må jeg jo ha en ren og hel og fin kalesje også.

Etter anbefaling fra andre båtfolk har jeg levert kalesjen til Doxa Interiør på Høvik. Det blir noen tusenlapper, men ny kalesje kommer på rundt 16.000,- så jeg får flikke litt mer på den jeg har nå i noen år til…

Opprinnelig var planen å levere den før jul, så ble det utsatt til etter nyttår, og til slutt endte jeg med å levere den akkurat på et tidspunkt hvor alle andre gjør det for å få kalesjen klar til sommersesongen. Så den er nok ikke klar på en stund ennå…

Så litt stilig ut dette! Mulig det blir slik om noen år?

Men det gjør forsåvidt ingenting, det er jo fortsatt lenge til jeg er ferdig med utearelaet og montering av nye stoler….

Forøvrig så jeg nylig et bilde av en “dansk” Nidelv der kalesjen er i samme farge som de nye stolene i Bergtatt, synes det så flott ut!

Så når ny kalesje står på dagsordenen om noen år, så er det ikke umulig at det blir en slik!

 

%d bloggere liker dette: