Ny fergerute mellom Sætre og Oscarsborg

På søndag starter et nytt fergetilbud for Hurum-folk som ønsker å komme seg til Oscarsborg og ikke har egen båt eller ikke kan benytte den. Forsvarsbygg, som driver båttransporten mellom Oscarsborg og Drøbak fra før, har fått utvidet ruteløyve og starter da opp med båttransport mellom Sætre og Oscarsborg.Ifølge Forsvarsbygg er dette et rutetilbud som mange har etterspurt i flere år og som vil gi befolkningen i store deler av Buskerud lettere adgang til kulturtilbud, opplevelser og rekreasjon på Oscarsborg festning.

Det nye rutetilbudet vil gjøre det mulig å ta dagsturer over fjorden fra Sætre via Oscarsborg til Drøbak og tilbake.

Ruta vil være en sommerrute og kommer i 2017 til å betjenes fra og med søndag 9. april til søndag 8. oktober. Det kommer til å være tre daglige avganger Sætre – Oscarsborg – Drøbak tur / retur i alle helger og på helgedager, samt ekstra avganger i skoleferien.

– Vi vet at mange fra Røyken, Hurum og området rundt har ønsket dette. Derfor er det en stor glede for oss å kunne tilby dette nye rutetilbudet. Vi tror det vil trekke flere tusen nye besøkende til Oscarsborg neste sommer. En positiv tilleggseffekt vil sannsynligvis være økt tilstrømming av besøkende til handelsstanden og reiselivsnæringen på begge sider av fjorden, sier Thorbjørn Holth, distriktssjef i Forsvarsbygg nasjonale festningsverk i en pressemelding.

Det hele blir forøvrig markert med et eget arrangement i morgen lørdag med gratis fergetur, boller, brus og kaffe, musikk og utstillingsåpning. Les mer her!

Dermed blir det mulig å “tjuvstarte” selve fergeturene gratis dagen før de ordinære rutene setter i gang.

 

2 tanke på “Ny fergerute mellom Sætre og Oscarsborg

  1. I flg linken du viser til, er oppstart og arrangement på lørdag den 8.4 og ikke søndagen

    1. Det kan nok delvis stemme. Skal endre litt. Da jeg begynte å kladde denne saken for flere uker siden var det ikke gjort klart til noe arrangement på lørdag. Så det som er riktig er at ruta starter som vanlig søndag ettersom fergene går gratis på lørdag.

Kommentarer er stengt.