Ny driver til Gressholmen Kro

Et trekløver med erfaring fra restaurant- og utelivsbransjen i Oslo har inngått leieavtale med Oslo kommune om å drive nyrestaurerte Gressholmen kro. Innlagt vann kommer ikke før 1. juli, men de nye driverne skal prøve å få på plass et midlertidig tilbud tidligere.

Det er trioen Ann Sung-an Lee, Brian Dahl Weir og Anne Marte Archer som  har inngått avtale med kommunen. De har erfaring fra blant annet restaurantene Way Down South på Grünerløkka, gastropuben MG10 på Grønland, Cafe Mono og med cateringvirksomhet.

I en pressemelding fra Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) heter det blant annet at “de nye driverne av Gressholmen Kro har seg imellom over 15 års erfaring fra kultur, musikk og restaurantbransjen i Oslo. De vil legge til rette for at flere oppdager Gressholmen, et magisk lite sommerparadis en trikkebillett unna byen. Dette skal være et sted der alle føler seg velkomne med god mat, hyggelig stemning og en del kulturtilbud.

– Vi gleder oss veldig til å kunne sette i gang, og håper å gjøre besøket på Gressholmen til en uforglemmelig opplevelse for alle sier Anne Marte Archer i pressemeldingen. Hun opplyser at de tar sikte på å servere “real mat” som sjømat, grillmat, sandwicher og salater. De planlegger også å tilby ferdige picnickurver, som folk kan ta med seg.

Det var svært stor interesse for å leie Gressholmen kro med rundt 75 personer som deltok på befaring i februar, og hele 19 søkere som kunne tenke seg å drive kroen, som for første gang på 25 år var stengt i fjor etter at de forrige driverne la ned.

Gressholmen kro er nå ferdig rehabilitert og EBY sluttfører i disse dager de siste tiltakene på kroen. Bymiljøetaten og Vann- og avløpsetaten jobber med å etablere sjøledning for vannforsyning til Gressholmen, og fra 1. juli vil innlagt vann for første gang være på plass i kroen.

Kontrakten som er undertegnet gjelder i første omgang for to år, deretter skal det foretas en gjensidig evaluering, før driverne får en mulighet til å drive stedet i tre nye år. Etter disse fem årene har driverne en opsjon på å leie i fem nye år.

 

%d bloggere liker dette: