Et lite spark bak

Siden jeg kjøpte båten i oktober 2013 har jeg hatt planer om å pusse den opp. Det har foreløpig blitt med planene. Det viktigste som har blitt gjort skjedde i fjor høst, da sjøvannsgjennomføringen ble byttet. Men det ble det til slutt havnesjefen som utførte, ikke jeg. I år hadde jeg imidlertid planlagt å endelig komme i gang. Men det har gått tregt, for å si det mildt.

Gammel båtstol

Opprinnelig var jo planen å bli ferdig med det meste i løpet av denne måneden, kanskje ta noe av mai til hjelp, men bli stort sett ferdig før sommersesongen satte i gang. Men status nå, når det er tre dager igjen av april, er at jeg omtrent står på stedet hvil…

Jeg HAR faktisk kommet i gang, såvidt, med å begynne å pusse ned litt på det slitte treverket, men det er vel omtrent 90 prosent som gjenstår å pusse ned før det så må vaskes grundig. Jeg har også brukt en lakkfjerner. Deretter skal det beises et par ganger før jeg tar noen lag med lakk over der igjen. Og dette er ikke gjort på et par dager…

Jeg har valgt en litt mørk beis, og bruker samme framgangsmåte som en bruker på båtforumet på baatplassen.no. Jeg ønsker en litt mørk farge på beisen fordi jeg tror det vil passe mye bedre til fargen på de nye stolene og setene. Jeg tror faktisk det vil bli ganske stilig!

Jeg skulle jo bestille stoff og fikse aktersofaen selv, mens stolene ble bestilt fra Nidelv. Og for et par dager siden fikk jeg en telefon fra et transportfirma som lurte på når jeg var hjemme. De hadde nemlig en pakke å levere fra båtbyggeriet! Og i går ble de to nye førerstolene levert på døra! Da fikk jeg dårlig samvittighet – fordi jeg ikke har kommet lengre enn jeg har! Og så fine som disse setene er blitt, så er det ikke snakk om å ta dem med til båten ennå! De skal pent ligge hjemme, pakket inn i plast, og vente til montering etter at jeg er ferdig med treverket! Så nå må jeg få satt i gang!

Etter å ha tatt en titt på stolene, så har jeg begynt å tvile litt på meg selv. Stolene er flotte, akkurat som jeg hadde tenkt meg, og med Nidelv-logoen i hvitt på ryggen. Men kan jeg virkelig klare å lage nye sofaputer som matcher disse stolene? Jeg tror egentlig ikke det…

Sliten sofa. Skriker på å bli oppgradert, og jeg vurderer å la proffene ta også den jobben.

Så nå tror jeg at jeg nesten har bestemt meg for å la båtbyggeriet (eller Hansen Protection, for å være nøyaktig, ettersom det er de som lager stoler og puter etter oppdrag fra båtbyggeriet) for å ta den oppgaven også! Det blir j–la dyrt, og jeg får ikke gjort det med en gang, men kanskje i løpet av sommeren, og båten vil bli enda stiligere med sofa i samme stil. Jeg ville gjort det litt enklere, men det vil bli skikkelig gjennomført når det gjøres av proffer.

På tide med ny!

Så er det så at jeg har en del andre planer i sommer som griper dypt inn i feriekassa, så jeg har egentlig ikke budsjett til å ta dette i tillegg til det andre jeg har overveid å gjøre nå i vår. Båtlappene flyr!

Så jeg tror jeg holder meg til å få pusset opp treverket og vasket og polert båten (prøve å reparere skaden på siden også) og ta det vanlige motorvedlikeholdet, men utsette et par andre ting. Så får jeg heller tøffe rundt i nye stoler og gammel sofa i forskjellige farger en stund til. Da ser i alle fall folk at båten er under oppussing og at det skjer noe…

Rygg med Nidelv-logo.

Jeg hadde jo tenkt å vente med å vise hva slags farge jeg har valgt til jeg var helt ferdig, men jeg har ombestemt meg, ikke minst fordi det vil ta en stund før sofaen er klar, så her ser dere to bilder av de nye stolene.

Fargen er vinrød, noe som kommer til å passe veldig fint til den mørke fargen treverket kommer til å få når jeg er ferdig med det. Stoffet er Silvertex. Altså ikke den tradisjonelle skaien, men en blanding av vinyl og tekstil som har en sopp- og bakteriehemmende overflate og er vannavvisende, samt flammedempende. Tror dette kommer til å bli VELDIG fint når jeg etter hvert blir ferdig!

Som dere ser av bildene av de stolene som er i båten nå så er tilstanden ganske dårlig… Nye stoler var høyst påkrevet, og sofaen ser jo enda verre ut…

Ny båtstol.

%d bloggere liker dette: