Progsnekka klar til avgang!

Senere i kveld setter den enbente skipper kursen mot Holmsbu i Hurum for å for femte år på rad delta på festivalen We Låve Rock. Det blir tredje gang jeg tar båten til festivalen, og jeg har dermed begynt å få en viss tradisjon på dette.

I 2013 tok jeg bussen dit, noe som var en selsom og langdryg opplevelse med busser som ikke korresponderte, men jeg rakk såvidt første band likevel! Året etter var jeg båteier, og da benyttet jeg selvsagt muligheten til å ta båten til Holmsbu.

Fra den fine gjestehavna og opp til Holm gård var det bare 10-15 minutter å spasere. God musikk, øl og god mat og deretter rusle ned i vårværet og legge seg til å sove i båten før returen dagen etter. En suksess! Riktignok må det innrømmes at turen til Holmsbu med båt tar noe lenger enn buss, men så er det da en helt uslåelig kombinasjon å få med seg masse gode band og en flott båttur i tillegg. Og treffe masse fine folk!

I 2015 satt jeg i rullestol og hadde ikke mulighet til å ta med båten, men da ordnet arrangør Morten L. Clason – en fantastisk flott fyr! – med transport fra Nesodden til Holmsbu, via to andre flotte folk som ikke kjente da, men som kom kjørende fra Kolbotn og “stakk innom” Nesodden for å plukke meg og rullestolen opp! Etterpå har vi blitt mer kjent og holder kontakten, særlig da vi fant ut av vi hadde en felles interesse nummer to: Båt! Vi har støtte på hverandre også i gjestehavna på Oscarsborg.

Reservert plass!

Så ifjor fulgte de mitt eksempel og tok båten til Holmsbu de også. Det har de gjentatt i år, og ikke nok med det, siden de allerede er på plass har de reservert plass til meg ved siden av seg! 

Så når jeg er ferdig på jobben i dag er det bare å pakke snippesken og sette i gang. Opprinnelig hadde jeg planlagt å ta en overnatting underveis og dra videre til Holmabu i morgen, men i løpet av det siste døgnet har værmeldingen endret seg, slik at vinden som var meldt etter 12 i morgen nå skal komme allerede tidlig på morgenen. I fjor måtte jeg snu i Drøbakssundet og legge til på Sætre, der jeg ble hentet til Holmsbu til det som da var en todagers-festival. Så kjørt tilbake fredag kveld før jeg rundet med båten lørdag morgen og fikk med meg hoveddagen.

Men i år er det tilbake til endags-festival og slik været ser ut nå tror jeg at det beste er å bare kjøre på og komme meg til Holmsbu i dag. Jeg er neppe framme før mellom midnatt og klokka ett hvis alt går etter planen.

I år er det en fantastisk line-up på We Låve Rock, med band som Infringement, Gentle Knife, Meer, Adventure, engelske Clive Nolan og svenske A.C.T. Den beste line-upen noensinne! Forhåndssalget er avsluttet, men det er fremdeles mulig å komme dit på selve dagen og kjøpe billett i døra. Det anbefaler jeg! DEt er en intim, lun og koselig stemning med fantastiske band og grillmat å få kjøpt. En liten festival som har blitt min favoritt!

I år tar jeg også med meg rockemusikalen “Alchemy”, som går av stabelen i Storsalen på Sætre dagen etter. Så da blir det bare å stå opp ikke altfor sent for å rekke 16-forestillingen. Men den er nå utsolgt! Billetter kan likevel fåes kjøpt til de to andre forestillingene i Kolbotn og i Mysen. Sjekk Caamora Norways nettsider for mer informasjon.

Går du til prognytt.no kan du også lese om de bandene som skal delta på årets festival, samt mer om “Alchemy”.