Prøvesitting av nye stoler

I helga, mellom nye lag med olje og et halvhjertet forsøk på å rydde i kabinen, så fikk jeg meg endelig et par turer utpå i nydelig sommervær. Dermed rundet jeg 40 turer i år – noe som var på tide!

Det er jo så absolutt min egen skyld at jeg holder på med pensel i et kaos av en båt mens andre drar utpå og nyter de få ordentlige sommerdagene vi har hatt i år. Men jeg nærmer meg slutten nå, så i helgen benyttet jeg sjansen til å kombinere nytte med kos, og tok to turer utpå først, for deretter å jobbe litt i båten når jeg var tilbake i båthavna.

Lørdag tok jeg med meg den ene av de nye stolene. Og søndag tok jeg den andre. Da oppdaget jeg at jeg må skru av et par hengsler på den gamle førerstolen for å få festet den slik at den kan vippes over. Greit å skru disse av den gamle stolen før den kjøres på dynga…

Været var så fint at jeg ikke klarte å motstå fristelsen til å ta en tur utpå, men lørdag ble jeg litt bekymret da motoren ikke ville starte med en gang. Riktignok var den ikke brukt på ti dager, men jeg ble bekymret med tanke på den nært forestående båtferien nedover mot Sverige og lurte også på om det kunne være batteriet. Må jeg kjøpe nytt batteri før ferden også?

Men etter noen forsøk ble det endelig respons, og det er nok det gamle problemet med startknappen som er årsaken. Vet ikke helt hvordan den er laget, men når jeg trykker på den må jeg prøve meg fram for å finne et punkt der det blir en reaksjon og motoren starter. Det er ikke selve starteren det er problemer med, men fjæringen (eller hva det nå er) i selve knappen jeg trykker inn. Dette har jo skjedd før, men det er lenge siden jeg har slitt såpass som nå med å treffe et punkt der det blir en reaksjon.

Snart skal både presenning og den originale kalesjen fra 1974 pakkes ned – nå er den blå kalesjen reparert og klar til å settes på i løpet av kort tid.

Når først motoren startet gikk den som vanlig i jevnt og fint tempo, og jeg tuslet ut av båthavna fornøyd som en liten guttunge over endelig å være på sjøen igjen! Riktignok med littegrann dårlig samvittighet i begynnelsen, men det var jo så flott vær, og jeg hadde fått gjort litt med treverket på noen småsteder, så jeg kunne greit ta en tur. Og når jeg kom inn igjen tok jeg et strøk med olje over det hele.

Jeg tøffet bare litt rundt innerst i fjorden, mot Langøyene og deretter mot Skjælholmene og så innover i Bunnefjorden.Lurte litt på om jeg skulle sette kursen mot Ingierstrand, men ombestemte meg og dro over til Nesoddensiden igjen på høyde med Fjordvangen før jeg tuslet hjemover. Måtte rekke Kiwi for noen innkjøp før klokka 23, og hadde jo begynt turen ganske sent, så jeg burde vel være fornøyd! Dette var første tur på ti dager på grunn av jobbingen med båten, så det var på tide. Samtidig var det tur nummer 40 i år, så nå er det full fart mot 50! 🙂

Solnedgang på gang fra Bunnefjorden

Også på søndag var jeg utpå en tur. Startet litt tidligere da etter å ha beiset et område jeg hadde helt glemt siden jeg hadde plassert masse ting der som jeg ryddet unna når jeg skulle beise. Tok første strøk lørdag, og andre strøk søndag for deretter å kjøre på med olje mandag. Dette er avlukket midt på i båten der førersetene er montert, der jeg har skuffen som jeg har frisket opp og byttet håndtak på. Til neste sommer kommer jeg antakelig til å sette inn et kjøleskap der, så det jeg gjør der vel etterhvert ikke bli særlig synlig…Men nå er da det gjennomført også.

Turen søndag gikk til Steilene og tilbake igjen og jeg var ute i nærmere to og en halv time. Det var ikke meningen – jeg skulle hjem mye tidligere – men været var så nydelig og tiden gikk så fort, så da ble det som det ble. Faktisk hadde jeg problemer med å snu ved Steilene, jeg ville bare fortsette og fortsette og fortsette…

På vei ut fra Oksval.

God å sitte i, ja!

Jeg prøvde som sagt ut de nye stolene, som både ser flotte ut og som var veldig gode å sitte i. De er ikke akkurat nedsittet slik som de gamle tydeligvis var, for jeg kjente at jeg satt litt høyere enn jeg vanligvis gjør. Spesielt kjente jeg det på protesen. Når jeg sitter for lavt gnager nemlig kanten på protesen bak under kneleddet, noe som er veldig ubehagelig. Og i tillegg kan gi meg sår, som er absolutt fyfy! Jeg har lurt på om jeg skulle kjøpe en ekstra pute som jeg kan sitte på i førerstolen for å bli løftet litt opp og sitte bedre, men de nye stolene er faktisk de viktige centrimetrene høyere enn de gamle, så da slipper jeg det.

Egentlig helt utrolig hvor gode stolen var å sitte i, sammenlignet med den gamle! Nå gleder jeg meg virkelig til å kjøre på langtur med denne båten. Ryggen er imidlertid litt lavere, men samtidig litt tykkere, så alt i alt er det en veldig god sittekomfort, selv for en langrygget som meg.

Fyrsteilene

 

 

 

%d bloggere liker dette: