Båtferieplaner for 2018

Jeg planlegger ikke for mye i detalj når jeg skal ut med båten på lengre turer. jeg har gjerne et overordnet mål, men river meg ikke i skjegget jeg ikke har hvis jeg ikke kommer dit. Men én ting er jeg nødt til å planlegge, og det er ferielogistikken – som ikke alltid er like lett å få til å gå i hop.Bedre blir det ikke av at jobben nå varsler et litt mer strikt ferieregime til neste år…så vi får se hvordan det går…

Fjällbacka

Det er egentlig snakk om ganske enkel og grei ferieplanlegging neste sommer. Som vanlig ønsker jeg å ta hovedferien på slutten av sommeren, jeg tar aldri båtferie i fellesferien, for å unngå stappfulle havner.

Til neste år skal jeg prøve å samle opp avspaseringsdager og feriedager slik at jeg forhåpentligvis til sammen får hele fem ukers båtferie.  Den skal imidlertid deles i to, hvorav en del er to uker og avsatt til mer utforsking av den svenske skjærgården.

Jeg har litt lyst å prøve å komme meg til Göteborg i slutten av august for å være med på en festival der – Slotsskogen Goes Progressive – og da kunne jo døtrene mine vært med på første halvdel. De har veldig lyst å komme seg til Fjällbacka – som vi ikke kom til i fjor på grunn av været.

Kragerø er det nærmeste jeg kom Sørlandet i år – neste år skal jeg lenger!

Den andre delen skal være en Sørlandsferie – båten må jo få besøke sitt fødested – så en omvisning på Nilsen båtbyggeri håper jeg går i orden… Der er et mål å komme seg ned til Mandal der jeg har en invitasjon om å komme på besøk. Om jeg havner der, aner jeg ikke. Som vanlig er det vind, vær og skipperens form og lyst som avgjør.

Samtidig jobber jeg også med andre ideer – som nok ikke blir noe av til neste år. Det inkluderer både tur til Danmark og kanalferie i Tyskland/Nederland – som jeg har skrevet om før.

På vei hjem fra fjellet i sommer etter den årvisse uka på Skeikampen fikk jeg også en ny idé til båtferie. Ideen kom mens jeg satt på toget fra Lillehammer til Oslo. Hva med Mjøsa?

Da må jo båten kjøres til et egnet utplasseringsted og ved avsluttet ferie kjøres tilbake til Nesodden, men det er fullt ut mulig – og Mjøsa er stor nok til å putre rundt i en ukes tid… Kanskje kan det kombineres med fjellferien også? En idé å sette på lista er det uansett!

Hvem jeg får med på båtferien er heller ikke helt avgjort. Døtrene mine har veldig lyst å bli med en ukes tid, og da helst til Sverige.  Rederinnen er litt mer i tvil. Men en tur til Kosterøyene blir det forhåpentligvis hvis ryggen hennes tåler det. Hun har ennå ikke vært der – i alle fall ikke gått i land – så det må vi jo få til!

Én ting er sikkert: Båtferie BLIR det åkkesom!

%d bloggere liker dette: