Mot lysere dager

I dag er dagen kommet som alle vinterbåtbrukere ser fram mot. Det er nemlig vintersolhverv i dag, slik at fra og med nå blir det noen minutter lysere hver dag. Det betyr – etterhvert – større sjanser for en liten svipptur utpå etter jobb.

Når jeg jobber vakter som slutter 15 eller 16 på denne tiden av året må jeg nemlig se langt etter en liten tur utpå fjorden. For innen jeg har kommet hjem, skiftet og kommet meg ned til båthavna, så er mørket forlengst ankommet. Det blir faktisk allerede mørkere mens jeg sitter på Nesoddenferga på vei hjem.

Men fra i morgen blir det altså litt lysere hver dag. Det begynner imidlertid forsiktig, med tre sekunder mer dagslys i morgen, i slutten av januar har det økt med nesten fem minutter, og godt ute i mars er vi oppe i over fem og et halvt minutter mer dagslyg om dagen, og dagen med dagslys er over 13 timer lang, mot under seks timer langt i dag.

Denne bloggen tar litt juleferie fra i morgen, bortsett fra et turinnlegg som kommer i morgen ettermiddag. Det blir kanskje et par innlegg i romjula også, men jeg tar det med ro resten av året.

Og den første uka neste år går – tradisjonen tro – stort sett med til oppsummeringer av båtsesongen 2017.

%d bloggere liker dette: