Mørketid

Når du leser dette har du forhåpentligvis husket å stille klokka! For i natt ble klokka skrudd tilbake én time. Den umiddelbare fordelen er jo at du får sove en ekstra time, men som båtoman med båten på sjøen året rundt er ikke det store fordeler med denne klokkeskruinga.

For dessverre betyr jo dette at det blir mørkere én time tidligere, noe som ikke er en fordel hvsi man skulle ønske seg en kjapp liten tur utpå etter jobb. For under vintermånedene betyr dette at jeg ikke rekker å komme meg ned i båthavna etter en vanlig dagvakt før det begynner å bli mørkt.

Noe som betyr færre turer. Noe som ikke er godt for skipperhjertet…

Og det blir jo i tillegg flere minutter mørke for hver dag som går helt til sola snur litt før julaften.

Det betyr at båtturene innskrenkes til frihelger og friuker, og til dager hvor jeg jobber senvakter og kan få med meg en tur på formiddagen før jeg begynner på jobb.

Men dessverre kommer det en annen ting med høsten og vinteren også, nemlig et litt mer ustabilt vær. Det blåser gjerne mer og oftere nå enn på stille, late sommerdager. Sånn er det bare.

Så fram til påskesola begynner å skinne er det bare for meg å utnytte de fine dagene så langt jeg kan. Det begynner bra ettersom jeg har en hel uke med avspasering foran meg når jeg er ferdig med denne søndagens kveldsvakt.

Mandag og tirsdag går bort i dårlig vær og andre gjøremål, men resten av uka ser ikke så verst ut rent vindmessig, og med noen varmegrader på slutten, så fra onsdag er planen å kaste loss og stikke innom noen gjestehavner med strøm…

God mørketid!

%d bloggere liker dette: