Da var årets ferie i boks!

I går fikk jeg godkjent alle mine ferieønsker på jobben, så da er det duket for både tur til Sørlandet og utforsking av Sverige!

Sommerferien min ble godkjent først, for snart et par uker siden, så det blir forhåpentligvis en ny Sverige-rekord for meg i august. Det lengste jeg har vært på “bästkusten” er Bohus/Malmön, nå skal jeg enda lenger! Så langt jeg kommer, faktisk!

Men nå fikk jeg også godkjent den ene ferieuka (eller rettere sagt fire dager) som jeg trengte for å kunne ta meg to uker på Sørlandet i mai. Jeg kommer ikke lenger enn til Kristiansand og tilbake, men det får jeg være fornøyd med.

Det mest spennende blir nesten å se hvor jeg havner 17. mai. Jeg skal være framme i Ktistiansand innen den 11. mai ettersom det er avslutning for yngstedattera på folkehøgskolen. Deretter drar jeg tilbake dagen etter. Mulig jeg sjanser på en liten tur sørover slik at jeg kan gå i land på Ny-Hellesund, men det avgjør været…

Det blir nok to stopp, ett på vei sørover og et på vei tilbake, hos broren min og kona hans. Han har jeg ikke sett på en stund ettersom de stort sett oppholder seg i Asia på vinteren og det aldri har passet å få møtt dem særlig når de er i Norge.

Oversiktsbilde over Skottevik feriesenter. Aner ikke hvor i bildet bryggerestauranten ligger, men det finnerjeg ut etterhvert!

Nå har de imidlertid overtatt driften av en restaurant på Skottevik feriesenter, og den ligger rett ved sjøen med egen brygge. Så da er planen å stikke innom der og hilse på. Planen er vel at de skal drive stedet i sommersesongen og dra til sydligere breddegrader om vinteren.

‘Så flink som Monika er til å lage mat kan jeg ikke skjønne annet enn at det vil bli et populært sted!

Hvis alt går som planlagt blir kanskje både Victoria og Sunniva med på turen tilbake, i alle fall en etappe før jeg setter dem på en buss eller et tog. Tror de ville kost seg på Ny-Hellesund, og kanskje de blir med til Skottevik?

De kan ikke være med i mange dager blant annet på grunn av jobb, men jeg håper at de for eksempel kan bli med til Arendal og ta Nettbuss videre hjemover derfra. Går også buss fra Lillesand og Grimstad, men holder de ut til Arendal kan de få med seg indrefileter som Blindleia, Brekkestø, Grunnesund, Reddalskanalen og Nidelva inn til Arendal. Jeg kjenner dem godt nok til å vite at de ville elsket det!

På tilbaketuren er det også meningen at jeg skal innom Stavern. Stopper nok der nedover også. Men på tilbaketuren skal jeg få levert et stereomøbel fra Bachs HiFi i Larvik. De har sagt at de kan kjøre det til meg i gjestehavna, og det passer meg utmerket!

Det dreier seg om en slags stereobenk tilpasset sånne som meg, som aldri helt har klart å kvitte seg med de gamle LP-platene og til alt overmål har begynt å kjøpe mye vinyl igjen…

Blir et pent midtpunkt i tillegg til de hyllemetrene med plater jeg har fra før…

Men disse ferieplanene har jeg jo skrevet om tidligere, så det får bli med dette denne gangen.

Nå er det i alle fall klart at ting går som planlagt!

%d bloggere liker dette: