Video, måkedritt og 17. mai

På min eneste båttur i februar, da jeg tok meg en tur til Oscarsborg, var jeg ganske flink og tok opp mange videosnutter med mobilen, men det har tatt litt tid å få rotet meg til å redigere sammen snuttene til en video – men her er den! Samtidig går forberedelsene til en annerledes 17.mai sin gang.

Mange av dere har kanskje fått med dere dette kuttet allerede, ettersom jeg la det ut på Facebook-siden i går.

Men her på båtbloggen får det fungere som en liten pustepause. I dag har jeg til hensikt å få vasket båten over fenderlinja slik at den i alle fall kan framstå litt bedre og penere på selve 17. mai, da jeg skal ut på båtkortesje i Oslofjorden. Båten skal jo ikke opp på land før dagen etter, for vask, puss, polering og stoffing.

Jeg tror ikke det er noen vits i å prøve å polere den når den ligger i båsen, det gir meg noen praktiske problemer med tanke på at jeg ikke er helt stødig med proteseben, så jeg tror ikke at jeg vil få gjort det ordentlig.

Må uansett også prøve å få vasket kalesjen her og der, for da jeg i går var nedom for å sjekke at alt var OK, så hadde måkene vært skikkelig på ferde…

Eneste som har vært effektivt mot måker er denne!

Måkedritt er faktisk et ganske så stort problem i båthavna her på Oksval. Jeg la merke til i fjor, da jeg lå på Lakseberget i Sandvika i sommersesongen, at det omtrent ikke var noen måker der i det hele tatt – men mer støv fra motorveien.

Men her på Oksval koser de seg…. Må vurdere å kjøpe inn en liten presenning som kan legges over kalesjen. Eller gummislanger. Sistnevnte er faktisk det eneste som holdt måkene borte fra kalesjen til snekka, helt til den forsvant. Altså slike som ser ut som ordentlige slanger. Mulig jeg må investere i et besøk i nærmeste lekebutikk igjen…

Nytt flagg og flaggstang ble kjøpt inn på Best Marin på Tjuvholmen i går. De forsvant jo på turen forrige lørdag! Oppdaget det ikke før jeg var tilbake i hjemmehavna etter å ha vært utpå i over seks timer. Merkelig. Men nå er i alle fall det ordnet. Har også funnet fram noen pinneflagg fra den tiden barna fremdeles var barn og gikk i tog på 17. mai… Tenkte jeg skulle stripse to av dem i baugen, og kanskje ha det tredje ved førerplassen? Vi får se.

Må bare få støvsuget og kjørt en fille over båten innvendig også, så er båten ellers klar til 17. mai! Det skriver jeg nok mer om til uka. Er jeg flink klarer jeg vel å ta både bilder og noen videosnutter! Slik det ser ut nå er det ikke sikkert at den tidligere rederinnen kan bli med, men jeg får antakelig besøk om bord av sønnen min og mora hans. Eldstedatter og samboeren har andre planer, og yngstedattera er i Harstad.

Men i dag altså, en video fra februar… Den er veldig enkel, det videoredigeringsprogrammet jeg vanligvis bruker har jeg ikke fått overført fra den gamle PCen ennå. Må få gjort det, kan putte på litt flere effekter og penere overganger da, men dette her får duge inntil videre.

Ha en fin nasjonaldag i morgen, uansett om den blir feiret til lands eller til vanns!

 

%d bloggere liker dette: