Tresfjord-eier i ett år

Jeg hadde vel egentlig ikke tenkt å skrive noe innlegg i dag også, men jeg føler nesten at jeg må markere denne datoen. For i dag har jeg nemlig vært eier av nye Bergtatt i et helt år. Kontrakten ble undertegnet 25. april i fjor, og båten hentet tre dager senere.

Jeg begynner å bli litt varm i trøya med 84 turer bak meg (i skrivende stund) i nybåten, men har fortsatt litt sommerfugler i magen når jeg skal legge til med båten – ikke minst når jeg er alene, men også når jeg har mannskap – og ikke minst tilskuere på brygga!

Men jeg kan vel snart ikke bruke unnskyldningen om at jeg “er litt fersk med denne båten”… 😀

Fantastisk vær på henteturen, langt bedre enn det som var meldt da den ble planlagt! Her inn Drøbaksundet etter tanking i Son.

Og jeg har da opplevd mye med Tresfjorden også i løpet av det året jeg har hatt den. To turer ned til Sørlandet ble det, selv om jeg ikke kom lenger ned enn til litt nord for Mandal, mens jeg i Sverige til slutt havnet i Göteborg. Største forskjellen er jo at jeg, selv med moderat fart, kommer mye lenger med denne båten – i løpet av det som jeg regner som en vanlig etappelengde – enn jeg gjorde med snekka. 

Som jeg har vært inne på tidligere kommer jeg for eksempel helt ned til Strömstad eller Koster i ett strekk – uten overnatting – med nybåten, mens jeg på samme tid med snekka såvidt hadde passert Moss hvis jeg var uheldig med strøm og vindretning…

Sammenlignet med snekka – som jeg logget 511 turer med – så er jeg likevel fortsatt en novise!

Inn i Mossesundet på henteturen. Foto: Trond Svenning

Men det begynner å sitte, det gjør det, og snart skal jeg ut på tur igjen. I første omgang har jeg tenkt å fylle dieseltanken, så får vi se hvor jeg havner. Er ikke veldig lysten ennå på å legge til i fulle havner – så selv om jeg kanskje tar en tur i retning Oscarsborg så tror jeg ikke at jeg legger til der. På webkameraet er det ikke veldig mange plasser igjen. Og jeg regner med at Håøya er ganske full også.

Siden jeg er i en risikogruppe har jeg ikke lyst til å legge til et sted med mange båter og derav høy smittefare.

Jeg har lekt med tanken på å dra til Oscarsborg søndag kveld og bli der noen dager, og kjøre gjemmekontor derfra til uka, men mandag skal det hølje ned hele dagen, og det er ikke særlig fristende – særlig ikke etter den fine uka vi nå snart legger bak oss!

Men det skal visst være oppholdsvær resten av uka, så vi får se.

Målet er nådd, fortøyd i Göteborg

%d bloggere liker dette: