Ny rapport fra gjemmekontoret

Jeg har nå vært på båttur i snart fire uker, og kommer til å holde på ut måneden. Jeg trodde faktisk at det ikke var gått så lang tid siden sist jeg skrev i bloggen, men jaggu går dagene fort uansett. Så siden forrige innlegg har jeg kommet meg noe lengre inn i Oslofjorden enn sist. Og hatt mannskap om bord også!

Siste innlegg ble avsluttet mens jeg lå i Auglandsbukta og tok jobbvaktene derfra. Som jeg skrev i det innlegget regnet jeg ikke med å dra avgårde før søndag ettermiddag – og slik ble det da også!

Da gikk turen ikke så veldig langt, bare rett over byfjorden deretter via Tømmerstø og over Kvåsefjorden, gjennom Ulvøysund. Så ble det en ny visitt hos broren min og kona hans på Brygga restaurant på Skottevik feriesenter.

Gjennom Ulvøysund

Tilleggingen til kaia gikk mye bedre denne gangen. Broren min fikk tatt imot tampen og holdt den surret mens jeg tok manøvren med å legge til med spring. Mens han holdt fast tauet rattet jeg til babord samtidig som jeg tok forsiktig gass framover. Dermed la resten av båten seg pent inn til brygga og kona hans tok akterfortøyningen. Sannsynligvis den beste tilleggingen jeg har hatt på en stund! 😀

Satt en hyggelig og feriestemt gjeng fra Tønsberg på bryggekanten som kunne bivåne en ganske så bra tillegging! Etter at jeg hadde blitt servert  envelsmakende middag inne i restauranten (som jeg ankom etter stengetid) så gikk vi ut i sola og satt ute til langt utpå natten med selskap av Tønsberg-gjengen som inviterte oss med på å spille brettspillet “Politisk ukorrekt” – som jeg ikke har vært borti før – men som egentlig var til tider hysterisk morsomt. Hjelper vel dog med noen kalde brune for å få lattermusklene i gang for alvor… 😀

Ettersom jeg hadde en fridag dagen etter, så var det greit å kunne slappe av litt og kose seg. Egentlig skulle jeg avgårde i løpet av ettermiddagen/kvelden dagen etter – mandag – men det var så hyggelig der at jeg valgte å ta gjemmekontoret langs bryggekanten der ettersom jeg jo hadde tilgang på strøm også. Og siden jeg ble servert både frokost og middag  så hadde jeg det ikke spesielt travelt… Og jeg vet ikke ennå om jeg treffer dem igjen i år eller neste år.

De overtok driften av Brygga restaurant  for første gang i fjor, og i år ble de rammet av koronapandemien. De har tapt store summer på å ikke kunne ha åpent, tapt mange bestillinger på matservering til  for eksempel bursdagslag og kursaktiviteter, og faller i tillegg mellom to stoler når det gjelder koronstøtte.

Så nå håper de på en god sommer med mye besøk slik at de klarer å komme seg gjennom året! Stedet ligger jo nydelig til og det er bryggeplass til flere båter rett utenfor. Maten er god, Roar og Monika er hyggelige folk og stedet er veldig koselig. Nå er jeg selvsagt ikke helt objektiv her, men jeg ville ikke hatt noen problemer med å besøke dette stedet selv om de ikke hadde vært vertskap. Og nå har de til og med fått softismaskin!

Vel, jeg kom meg etterhvert ut fra Slurkehola – som den lille bukta foran brygga heter på sjøkartet – og satte kursen mot Lillesand. Turen gikk selvsagt gjennom Blindleia i bedagelig tempo. Jeg droppet Kassenkanalen denne gangen, men tøffet pent avgårde gjennom den etterhvert vante ruta, med noen få forandringer innimellom (som å gå forbi en holme på babord side istedenfor styrbord som jeg kanskje allerede har gjort et par ganger…) og var inne i Lillesand etter ganske så nøyaktig to timer i kosefart.

Gjnnom Gamle Hellesund

Været var fantastisk denne ettermiddagen, vannet var speilblankt og livet var fantastisk! Det finnes ikke noe bedre enn å gli sakte gjennom stille vann!

Blindleia

Da jeg ankom Lillesand sto Per og Bente på en av gjestebryggene da jeg skulle fortøye. De er båtvenner som jeg traff for første gang i Kragerø for to år siden, da hadde vi begge Nidelv 24. Jeg har også besøkt dem en gang de var i Oslo.

De tok imot tampen sammen med en annen som sto og snakket med dem på bryggekanten. Det viste seg etterhvert at vi hadde ligget ved samme gjestebrygge i Mandal noen dager tidligere. Jeg husket nemlig navnet på seilbåten hans, så jeg visste at jeg hadde sett den før et eller annet sted!

Fortøyd i Lillesand

Deretter dro Per og Bente og jeg inn på land og endte på restauranten Beddingen. Jeg har jo hatt litt dårlige erfaringer fra Lillesand før, og Per, som bor i Lillesand, kunne fortelle meg at også han hadde hatt dårligere erfaringer med det stedet jeg vafornøyde r på for to år siden, så jeg tror nok jeg unngår det stedet også i framtiden.

På Beddingen var det imidlertid bare hyggelige folk. Mens båtvennene mine spiste middag, var jeg fremdeles veldig mett etter at oppholdet mitt på Skottevik ble avsluttet med grilliing bare noen få timer i forveien, så jeg gjorde den noe originale bestillingen av dessert, kaffe og en pils!

Så satt vi der og spiste og pratet inntil det ble tid for å tørne inn. Dagen etter var det jo jobbøkt. Lurte meg til å kjøpe en softis og en ny 4-pakk med Pepsi-Max da jeg dro inn på land under pausen min. Kikket også nærmere på en seilskute som lå fortøyd lenger ut på bryggeanlegget – og det viste seg å være “Fryden” – skuta til folkehøgskolen som yngstejenta gikk på i fjor!

Klar for Grunnesund!

Etter jobbøkt var det tid til litt avslapping og lite småting å gjøre om bord. Kom deretter i prat med et hyggelig par fra Kristiansand som hadde vært i Sandvika og hentet ny bruktbåt – en Nor-Dan 27 Family. De var visst veldig fornøyde med kjøpet! Selv begynte jeg å gjøre meg klar til avgang igjen for å komme meg til Grimstad, men utsatte avgangen litt da jeg ble invitert på pizza på brygga.

Så da ble det litt mer prat langs bryggekanten. Det var forøvrig også en påminnelse om å kjøpe inn et par klappstoler som kan benyttes i slike tilfeller. Greit å ha i båten!

Til slutt kom jeg meg da avgårde og dro selvsagt gjennom Grunnesund som en fin start på etappen. Deretter var det den vanlige ruta via Homborsund, inn Grosfjorden og inn til gjestehavna i Grimstad. Grimstad er en by jeg liker meg godt i og gjestehavna har også webkamera, så jeg visste at det var greit med plass. La meg på innsiden av ytterste brygge, men fant jo etterpå ut at jeg kunne ha lagt meg et par andre steder som ville vært bedre for meg. Men det gikk temmelig knirkefritt uansett.

Homborsund fyr

Dagen etter var det ny jobbvakt – tidligvakt – og etter at jobbøkta var over skulle jeg få mannskap om bord som skulle være med meg noen dager. Men det får jeg skrive mer om i neste innlegg…

%d bloggere liker dette: