Lokalaviser langs kysten

Det er vel nesten å betegne som en yrkesskade dette, siden jeg er journalist i det daglige. For uten å egentlig tenke over det så mye, så har jeg utviklet en liten tradisjon når jeg er ute på båttur: Jeg plukker nemlig gjerne med meg et eksemplar av lokalavisa når jeg er på land og handler.

Jeg kan ikke helt huske når jeg begynte med det, men det må ha vært mens jeg tøffet rundt i Nidelven, uten at jeg kan spesifisere eller huske når jeg kjøpte en lokalavis for første gang! Det er faktisk noe jeg IKKE fører statistikk på! 🙂

Men jeg tror faktisk det kan ha vært i Strömstad første gang. uten at jeg kan garantere det. Og etterpå har det nesten blitt en liten vane/tradisjon. Men det hender jeg glemmer det.

Fra årets andre tur på Sørlandet irriterer jeg meg fremdeles at jeg ikke klarte å rote meg til å kjøpe Agder mens jeg var i Flekkefjord. Jeg hadde to overnattinger der, og har aldri før vært så langt i Norge med båten, men jeg glemte lokalavisa…Og jeg gikk attpåtil forbi redaksjonslokalene med Agder-logoen i store bokstaver, og var innom Kiwi tre ganger, uten å klare å kjøpe med meg avisa…

Så da må jeg vel innom Flekkefjord en gang til da? 🙂

Lysekilsposten i fullformat og svart-hvitt. Når du leser dette har avisa byttet format forlengst, og fått farger!

I Sverige kjøpte jeg forøvrig en litt spesiell avis i fjor, da jeg endte opp i Lysekil. Jeg la merke til avisa i avisstativet fordi den så så gammeldags ut, og måtte bare kjøpe den. Når jeg sjekket avisa nærmere om bord i båten forstod jeg fort hvorfor den framstod som noe gammeldags – den var nemlig kun trykket i sort-hvitt og i et format som jeg ikke trodde fantes lenger – fullformat.

Men på nett stod det at Lysekilsposten fra oktober skulle gå ned fra å utgis fire dager i uken til to dager – og samtidig gå over til fargetrykk og Berlinerformat (litt større enn tabloid). Så da kjøpte jeg en av de siste utgavene av avisa i det formatet, så den avisa blir ikke kastet, for å si det slik.

Etter å ha hatt noen turer på Sørlandet så har jeg stiftet bekjentskap med aviser som Lister, Aust-Agder Blad, Arendals Tidende, Lindesnes og Agderposten.

Og på slutten av årets båtferie fikk jeg kjøpt inn Øyene mens jeg lå i Krukehavn og Varden mens jeg lå på Valle. Skulle selvsagt ha kjøpt inn Røyken og Hurums Avis med jeg lå på Tofte og i Sætre, men det glemte jeg.

Tradisjonen er altså ikke 100 prosent innarbeidet ennå, men jeg jobber med saken…

Jeg synes det er greit å lese litt om hva som rører seg i det området jeg ligger, spesielt hvis jeg blir liggende der noen dager. Og jeg har omtrent sluttet å kjøpe papiraviser. Mye fordi jeg selvsagt leser på nett, men også fordi avisene ligger lett tilgjengelig på jobben ettersom jeg er journalist. Og en av fordelene ved å jobbe i nyhetsbyrå er at jeg uansett har tilgang til de fleste digitale utgavene av landets aviser.

Men det er hyggelig å fortsatt kunne lese i en papiravis innimellom, og da støtter jeg heller en liten lokalavis der jeg ligger fortøyd enn å kjøpe VG når jeg først ligger i Farsund…

En tanke på “Lokalaviser langs kysten

  1. Morsomt å lese, og trolig til inspirasjon for flere. 🙂
    Hilsen tdl. journalist i halve Norge

Kommentarer er stengt.