Tåketrøbbel

De siste dagene med avspasering har dessverre ikke blitt brukt til båtturer. Været har, ikke helt overraskende, spilt meg et puss også denne gangen. Stikkordet nå er tåke. Og regn. Mye regn.

En god båtkollega av meg bruker å si at det er en grunn til at det heter lystbåt. Det skal selvsagt være forbundet med lyst å være ute på sjøen og ta seg en båttur. 

Det betyr ikke nødvendigvis at det skal være speilblankt og sol hele tiden, jeg trives godt også i gråvær!

Men når det pøser ned i lengre perioder og tåka legger seg over fjorden, så er det ikke spesielt fristende å dra utpå, selv med varme klær og litt lunk på varmeapparatet.

Og slik har det vært de siste ukene. Jeg er nå inne i min andre periode med flere avspaseringsdager til gode, men det hjelper ikke særlig når det både regner og er tåkete.

I tillegg kommer det at jeg de siste to ukene har hatt nattevakter, noe som gjør at jeg våkner ganske sent utpå dagen og da i høyden har et par timer til disposisjon. Når det så høljer ned og/eller er tåke på fjorden, så har det endt opp med at jeg har blitt hjemme.

Har benyttet tiden til å få kjøpt meg et ekte skipper-munnbind også! Kledelig, om jeg må si det selv…

Det er jo ikke nytt og uvant på denne tiden av året – i fjor pøste det ned i voldsomme mengder i oktober og november, mens i desember blåste det kraftig, noe det også har gjort ved et par tilfeller de siste par ukene. I fjor endte det opp med bare én tur i november og to i desember – men akkurat det har jeg tenkt å rette opp i år – det blir absolutt flere turer denne måneden!

 

Men båten har blitt liggende i båsen nå i ti dager i strekk – noe uvant. Men slik er det nå blitt! Heldigvis ser det ut til at det fortsatt kommer til å bli ganske greit vær utover, så jeg utelukker ikke at jeg kan få et par turer senere i denne uka, kanskje i helgen. Er det oppholdsvær og tåka holder seg borte, så kan det gå. Det er ingenting som er som en tur ute på sjøen når det nesten ikke er andre båter utpå.

Dette innlegget er forøvrig blitt noen dager forsinket ettersom jeg har hatt litt tekniske problemer også – det har endelig løst seg!

Og når jeg er nødt til å ha hjemmekontor i leiligheten og ellers befinne meg der store deler av tiden uten å ha fått meg noen båtturer – så betyr det at jeg nå er ajour med både oppvask og klesvask og snart begynner å få det – til meg å være – ganske ryddig her også…

Så aldri så galt at det ikke er godt for noe!