Bedre enn fjoråret

I skrivende stund kan jeg nå konstatere at jeg nå ligger foran fjoråret i antall turer, nå er jeg oppe i 93 turer – i koronaåret! Om jeg kommer til å runde et tresifret antall i år er jeg dog mer usikker på – det ville som vanlig vært gøy – men jeg drar ikke utpå for statistikkens skyld, men fordi jeg har lyst til det!

Med 93 turer har jeg uansett slått fjorårets 92 turer. Av de 92 turene i fjor var 14 med gamlebåten, og 78 med Bergtatt II. Totalt er jeg nå oppe i 171 turer med nybåten.

Jeg var jo litt usikker på om jeg ville kunne fortsette den hyppige båtbruken min når jeg kjøpte en som er, for å si det slik, noe dyrere i drift enn den gamle snekka, men som jeg nok var innpå i årsoppsummeringen for fjoråret, og som årets aktivitet også tyder på – så er ikke det noe å tenke over lenger…

Jeg bruker absolutt båten like mye – ingen endringer der!

Men om jeg runder 100 turer i år er jeg altså mer i tvil om nå som vi er flere dager inne i årets siste måned. På denne tiden av året blir det uansett noen færre turer enn ellers, med mørketid og ustabilt vær som de to hovedårsakene.

I fjor ble det to turer i desember, i 2018 bare én. I 2017 og 2016 fikk jeg tre turer og i 2015 var jeg nede i bare én igjen.

Rekorden stammer fra 2014, da jeg fikk hele sju turer med båten i desember måned – én mer enn i desember året før – det første året som båteier.

Så statistikken taler egentlig imot at jeg får sju turer i desember i år! Jeg må altså opp i tangering av desemberrekorden fra 2014 for å få det til.

Men hvem vet, dette koronaåret har ikke akkurat vært det mest normale året vi har hatt, for å si det slik – og smittefaren er jo minimal til sjøs! 😀 

Oslofjorden første juledag i fjor, Nesodden akter. 

Været er som vanlig det som blir utslagsgivende. Nå har jeg fri til sent torsdag kveld i neste uke, og slik værvarslingen ser ut i dagene framover så kan det bli noen turer i oppholdsvær innimellom. På denne årstiden foretrekker jeg å være utpå når det ikke regner, men både i dag og på lørdag er det meldt snø, og det er noe helt magisk med å være utpå sjøen når det snør! Det er en helt spesiell stemning.

Jeg må jo bevege meg litt på land for å få kjøpt julegaver også, så jeg kan ikke tilbringe hele tiden i båten uansett…