Til toppen i Åndalsnes

Selv om jeg har besluttet å begynne på returen sørover, så har jeg ikke egentlig kommet så veldig mye lenger i den retningen ennå. Etter å ha vært i Molde en dag lenger enn planlagt kom jeg meg endelig av gårde på tirsdag morgen, men ikke så mye sørover, mer østover, for å være helt nøyaktig.

Målet denne tirsdagen var Åndalsnes, men jeg hadde ikke planer om å overnatte der. Jeg ville se meg litt rundt og ta den nye Romdalsgondolen til toppen, og deretter dra videre.

Jeg var jo ett døgn på etterskudd, så jeg ønsket å ta igjen det tapte, og værmeldingen de nærmeste dagene  var heller ikke udelt positive.

Dyreste diesel i år!

Men først måtte jeg innom båtforeningen lenger inn i Moldefjorden for å toppe tanken. Rett ved siden av foreningen ligger nemlig Aktuell Marin, som selger nye og brukte båter og har et par brygger til disposisjon til en flytende utstilling, og også en bensin- og dieselpumpe.

Jeg fikk jo aldri rotet meg til å fylle tanken opp da jeg lå i Nærbøvågen uka før, og nå fikk jeg angre på det… Mens den helmanuelle dieselpumpa hos Nautneset båtforening kostet 11.50 per liter med Vipps eller girobetaling, så hadde den helautomatiske pumpa i Molde en pris på hele 12,18! Det er den dyreste båtdieselen jeg har fylt i år! Så neste gang jeg kommer til disse traktene kommer jeg ikke til å stikke innom her, det er garantert!

Passerer Årø flyplass

Jeg har jo hatt noen problemer med dette å legge til og fra brygger og gjestehavner på denne turen, noe jeg har skrevet om flere ganger, men denne tirsdagen gikk alt knirkefritt på samtlige avganger og tillegginger. Kanskje jeg har fått litt orden på huet?

I Romsdalsfjorden

Etter at tanken var toppet dro jeg videre innover Moldefjorden og passerte byens flyplass før jeg rundet Bolsøya og gikk under broa i Bolsøysundet. Fortsatte deretter over Karlsøyfjorden og rundet øya Sekken og Langfjorden før jeg startet på selve Romdalsfjorden og havnet i Åndalsnes. Selve etappen tok litt over tre timer i kosefart, rundt  halvparten av tiden gikk til å forsere Romsdalsfjorden inn til Isfjorden og Åndalsnes.

God plass ved gjestebrygga. Hurtigruteskipene ligger i opplag. Spitsbergen og Fram er vel først og fremst slike ekspedisjonsskip, hvis jeg ikke tar helt feil?

Gjestebrygga i Åndalsnes består hovedsaklig av veldig høye kaikanter, men det er også en såkalt tenderbrygge som kan benyttes, særlig nå som det ikke går cruiseskip inn til stedet. Det lå bare én eneste båtgjest der fra før, så jeg hadde god plass. To skip fra Hurtigruta lå ved cruiseskipkaia – Hurtigruten går ikke inn hit vanligvis – så dette var skip i opplag.

Rett ved gjestebrygga ligger forøvrig lensmannskontoret, så båten min har vel aldri ligget tryggere!

Opp dit dro jeg! Tindesenteret til høyre.

Nede ved havna ligger også kommunens rådhus, Tindesenteret og inngangen til den nye gondolbanen, samt togstasjonen, så her var alt samlet i hyggelig gåavstand for en enbeint skipper!

Bare én gjestebåt i tillegg til meg!

Jeg var heldig da jeg ankom gondolstasjonen ettersom det bare var ti minutter til neste avgang, og til alt overmål fikk jeg sitteplass også, slik at jeg kunne filme og ta bilder av oppturen. Jeg er jo ikke så begeistret for høyder, men var så konsentrert om å filme og ta bilder at jeg ikke rakk å tenke så mye på det! Var litt verre på nedturen, da fikk jeg ståplass…

Da har gondolturen startet…

Det er jo mulig å gå opp til toppen og ned igjen, men det var ikke aktuelt for meg, så jeg måtte punge ut med 450 kroner for en tur-retur-billett. Synes det var litt drøyt, men glemte det da jeg var på toppen! For utsikten var jo formidabel! Noe annet ord for det har jeg ikke!

Banen er jo nesten helt ny, den åpnet i mai, men kommer nok til å bli en meget populær attraksjon, det er det ingen tvil om!

Inn den fjorden kom jeg, og dro ut igjen etter toppturen.

På toppen er det også en restaurant/kafé, og jeg bevilget meg en kanelbolle og en kaffe før nedturen.

Utsikt sørover

Det foregikk en del byggearbeid i området fortsatt, men dette var et flott område med mange muligheter til å bivåne utsikten, både inne og ute.

Noen valgte en annen måte å dra ned igjen på…

Etter at jeg var kommet velberget ned igjen tok jeg en rask tur innom en butikk og fikk med meg en firepakk med Pepsi-Max før jeg dro videre. Kan jo ikke bre kjøpe inn Sylte-brus… Og, ikke for å være slem, men resten av Åndalsnes virket ikke veldig spennende, så jeg følte at det var helt greit å fortsette turen mens det var pent vær.

Hvor jeg til slutt endte opp den tirsdagen må du nok vente til i morgen for å finne ut!