Litt mer interiørsnakk…

Jeg har en tanke om hvordan fargekombinasjonene om bord i båten skal være (noe jeg har vært innpå tidligere). Den som jeg har bestemt meg å gå for er blitt ganske vanlig i mange moderne båter, men var ikke veldig vanlig i de norske plastbåtene som ble bygget på 70- og 80-tallet.

De to hovedfargene som jeg ønsker om bord er mørk rød/burgunder og koksgrå. Det er ikke den mest vanlige kombinasjonen (i alle fall ikke i forkabiner), men jeg ønsker å oppgradere båten jevnt og trutt interiørmessig framover.

Det innebærer også en helhetlig stil i hele båten, slik at planene omfatter denne fargekombinasjonen både i cockpiten og i akterlugaren.

Rygg med Nidelv-logo til snekka

Det er forkabinen som får dette først, så tenker jeg å gjøre det samme i akterkabinen og til slutt i cockpiten.

Det betyr at de hvite førerstolene skal byttes ut/trekkes om med samme farge som jeg hadde i snekka, gjerne laget med trekk i nirrox-stoff og med Tresfjord-logoen brodert på ryggen. Slik jeg fikk gjort i Nidelven.

Det betyr også at putene i cockpiten etter hvert skal få den samme fargekombinasjonen, mest sannsynlig med mørk grå/koksgrå hovedfarge med rødt midtfelt og røde kanter, men er også åpen for det motsatte med burgunder som hovedfarge og grå midtstripe og kanter.

Jeg er ikke overdrevent begeistret for maritime motiver på alt mulig om bord, og hater spesielt disse som absolutt skal ha “stars and stripes” klæsjet på over alt, men til forkabinen har jeg funnet noen pynteputer som jeg tenkte å kjøpe inn et par av, en til hver av sofaene på siden.

Stilig ullpute fra jobbintro.no i Horten.

De er laget av ull med en påsydd kompassrose på. Enkelt og elegant. Tror de vil passe perfekt til den stilen jeg vil ha om bord, og så er de laget av et jobbtreningsfirma i Horten og dermed ikke masseprodusert. Du får dem i forskjellige farger, og jeg har tenkt å gå for den grå. De har også ullpledd i samme stil. Passer bra med tanke på at madrassene og sofaryggene kommer til å være i mørk rød.

Jeg liker også veldig godt produktene til Litanna i Grimstad. De har en butikk i pen gåavstand fra gjestehavna, og jeg stikker stort sett innom der hver gang jeg er i Grimstad. De har riktignok nettside også, men jeg liker å stikke innom og titte i butikken deres. De har også mye maritimt å by på, og jeg har kjøpt både t-skjorter, genser, puter og kopper derfra tidligere.

Pute fra Litanna i Grimstad

Også et sted å anbefale hvis du ønsker å kjøpe litt pynteting til båten som ikke er det serieproduserte stæsjet som båtkjedene byr på. Og det er lokalt inspirert med tekster på kav sørlandsk!

Jeg må ta en tur dit neste gang jeg er på Sørlandet – jeg må få til en Sørlandstur neste år – og se om de har noe som kan passe med fargevalget om bord…

Hovedkalesjen skal også bli grå etter hvert, og hvem vet, kanskje det blir en foliert mørk rød/burgunder pyntestripe langs skutesiden også? Eller kanskje omvendt? Jeg hadde jo tenkt å få en hovedkalesje i snekka i samme farge som stolene.

Slik det er nå har jeg en nyere takkalesje i grå og hovedkalesjen i vanlig mørk blå. Det ser litt rart ut. Årsaken er at jeg måtte ha en ny takkalesje ettersom den jeg hadde ikke var tett. RS Andersen i Fredrikstad lagde ny til meg på dagen mens jeg lå i gjestehavna på Værste i fjor! Og da de ikke hadde inne samme blåfarge som jeg hadde på hovedkalesjen, så tenkte jeg at det var bedre å få en tett takkalesje enn at den på død og liv skulle ha samme farge!

Jeg var så fornøyd med resultatet at det aldri var tvil hos meg at det var samme firma som skulle sørge for nye trekk og puter/madrasser til båten under dugnaden.

Det blir nok dit jeg går når jeg skal ha ny hovedkalesje om et par år også. Jeg hadde jo da tenkt å få hovedkalesjen laget i samme farge som takkalesjen, noe som jo passer bra med tanke på det øvrige fargevalget om bord.

Jeg tenker også litt på om metallplatene med Tresfjord-navnet på skutesiden – som jeg skrev om i fredagens innlegg –  skal lages i samme stil, enten med burgunder bakgrunn og grå skrift – eller omvendt. Kanskje lage flere, slik at jeg kan variere? Så kan jeg jo bytte dem ut foran hver sesong! 🙂

Det blir en råstilig forkabin når dette skrogtrekket er på plass!
Tror dette er veldig nær den fargen jeg skal ha på gardinene…

Som jeg nevnte i et tidligere innlegg vil de nye gardinene i båten også gjenspeile dette hovedfargevalget.

Jeg har siden jeg skrev om gardinene i et tidligere innlegg fått tommelen opp fra eldstedatter Sunniva når det gjelder sying av gardiner, og jeg har funnet et lyshemmende gardinstoff i burgunder farge som jeg skal få en prøve på. Jeg tror nok jeg sannsynligvis går for den fargen på gardinene ettersom de ligner mest på fargen som madrassene har. De bør være klare til hovedsesongen neste år.

Jeg tittet i forrige uke på gardinstoff og skrogtrekk i en butikk i Oslo. Skrogtrekket overbeviste meg mens jeg var i butikken, så det er jeg helt sikker på at jeg skal ha. De hadde ikke noe gardinstoff som jeg syntes passet, det røde var for rødt, så der er jeg fortsatt på jakt.

Har som sagt funnet en farge som jeg håper kan passe. Fant den på en nettside. De skulle være raske til å sende stoffprøvene, så kanskje de kommer i postkassa denne uka? Det er jo én ting å se dem på nett, men bildene er ikke alltid til å stole på, så jeg må ha en flik som jeg kan ta med ned i båten og sammenligne med.

Jeg synes det er greit å bli tidlig ferdig med det konkrete valget av disse to fargene, selv om det kanskje ikke blir gjort noe videre med det før til våren på grunn av temperaturene. Jeg ville så absolutt foretrukket å få både isolasjon og skrogtrekk på plass i år, men akkurat nå er det litt i det blå. Isolasjonen er innkjøpt som en del av spleisen/dugnaden, mens skrogtrekket regner jeg med å få i hus denne måneden. Jeg må bare regne ut hvor mye jeg skal ha, og legge til litt der. Får høre med de som har kjøpt inn isolasjonen og kjøpe inn samme kvanta som de har gjort.

Jeg skal jo ikke ha den vanlige typen av skrogtrekk heller, den typen med skumgummi på baksiden, ettersom det skal et lag med termisk isolasjon på først. Skrogtrekket er derfor tynnere enn vanlig skrogtrekk og med en vevet bakside. 

Et eksempel på noe i nærheten av det jeg tenker på sikt. Bare mørkere rødfarge. Lånt fra nettet.

Så jeg har altså en helhetlig tanke om hvordan jeg skal skreddersy båten interiørmessig slik jeg ønsker den – og da blir den kanskje noe spesiell sammenlignet med andre båter – men jeg ønsker å innrede den i min egen stil med tanke på at det er jeg som skal trives og kose meg om bord, ikke med tanke på at den skal bli lettsolgt en gang i framtiden… Og jeg kommer til å ha denne båten i lang tid framover.

Akkurat nå er dette med interiøret totalt sett fortsatt noen år fram i tid. Det kan hende jeg prøver meg selv på akterlugaren når det gjelder isolasjon og skrogtrekk om et år eller to, etter å ha fått vært med og hjulpet med å få forkabinen slik jeg ønsker den (og fått erfaring), mens det andre ikke vil tas før behovet kommer og stoler og puter uansett må byttes ut.

Det kan vel kanskje virke som jeg overdriver litt med tanke på detaljer og slikt, men det er jo slik at djevelen ligger i detaljene! 

Båten er jo flott i utgangspunktet, enda flottere etter dugnadsarbeidet og blir enda flottere og stiligere når jeg har fått gjennomført planen min!