Fjorårets blinkskudd

Da har vi kommet til det siste årsoppsummeringsinnlegget for 2022. Nå har jeg skrevet side opp og side ned om statistikk, oppturer og nedturer, så denne gangen blir det færre ord og flere bilder. For i dette innlegget skal det handle om fjorårets beste bilder.

Selv om fjoråret ble noe begrenset når det gjelder turer, så hadde jeg mange fine opplevelser og knipset i vei som alltid. Bildene i dette innlegget er alle tatt med mobilen, en iPhone 11 Pro Max. Bortsett fra bildene tatt på tampen av året, da hadde jobben oppgradert meg til en 14 Pro Max…

Planen min i år er å få kjøpt meg et nytt/pent brukt kamerahus slik at jeg kan ha med meg et ordentlig kamera på hovedbåtferien, da mobilfotografering tross alt kan være litt begrenset og faller gjennom i enkelte tilfeller. Kommer til å gå for speilløst denne gangen.

Jeg har valgt ut ti bilder som jeg er ganske fornøyd med fra 2022. Alle bildene er tatt i forbindelse med båtturer og ikke andre reiser jeg har vært på.  Ingen av bildene er fikset på i etterkant, bortsett fra på bildeutsnitt i noen tilfeller. Egentlig synes jeg ikke at jeg tok noen spesielt gode bilder i fjor, jeg var nok mer opptatt av å bare knipse enn å lete etter gode motiver, så det ble som det ble…

De presenteres i en helt tilfeldig rekkefølge, ikke i noen prioritert rekkefølge etter hvilket jeg synes er best. Samtidig er nok ikke alle teknisk perfekte, men jeg velger som vanlig ut fra motiv og stemning.

Dette bildet er tatt fra Mollösund i de få timene det var oppholdsvær mens jeg var der. Synes det representerer denr ene skjærgårdsidyllen på en fin måte. Ikke så mye mer å si om det.

Dette bildet er tatt fra Tanumsstrand i Sverige, i gjestehavna til hotellet litt sør for Grebbestad. En fin kveldsstemning fra båten, med kun naturlig lys. Synes ikke det ble så verst!

Dette bildet er så langt fra teknisk perfekt som det kan komme… Rotete i toppen og noe kornet, slik det fort blir med en iPhone i dårlig lys. Men jeg tar det likevel med på grunn av stemningen i bildet en sen høstkveld hvor tåka – eller frostrøyken for den saks skyld – har begynt å legge seg i hjemmehavna på Oksval. Kun belyst med gatelysene og lyskasterne fra klubbhuset til båtforeningen.

Dette bildet tok jeg med fordi jeg synes det er morsomt! Tatt i Mollösund i Sverige skille det seg litt ut med den knallblå himmelen, det hvite huset og takskjegget og, som rosinen i pølsa, en stor rødoransje blåse som av en eller annen grunn er hengt opp der- Synes det ble litt tøft likevel! 

Dette bildet er fra Hunnebostrand i Sverige, siste stopp og overnatting før Sotenkanalen. Det er i ferd med å bli kveld og sola på vei ned skimtes gjennom båtvinduet. Synes det ble litt stilig. Duger i alle fall som Instagrambilde!

Dette bildet er tatt utenfor Skärhamn på veien hjem fra Sverigeturen. Langt fra teknisk perfekt, ikke minst fordi jeg måtte zoome litt inn på fyrlyset fra en båt som var i fart, men jeg kunne ikke motstå fristelsen til å knipse de skarvene som hadde slått seg til der!

Gullholmen i Sverige var et sted jeg gjerne kommer tilbake til. Rolig og avstressende og med god plass når jeg la til i førsesongen. Å traske rundt på den ytterste øya, selve Gullholmen, var en opplevelse i seg selv, og jeg synes dette bildet illustrerer det ganske så bra.

Dette bildet fra hjemmehavna etter ankomst fra Fredrikstad gjennom en ganske så lang etappe i september, har en helt spesiell lyssetting som jeg synes ble ganske så kul. Jeg har ikke redigert bildet i det hele tatt, så dette er naturens effekter, godt hjulpet av nærmeste lysstolpe på brygga, som lyser opp den nypussete båten og skaper en sterk kontrast til den blå bakgrunnen.

Dette lille øylandskapet fra Käringön ble jeg også litt betatt av. Her har du alt i ett: Brygger, svaberg og tang, stor båt og liten båt og en ferge i bakgrunnen!

Rødtimen er ganske magisk. Dette eksemplet er hentet fra Bohus-Malmön litt syd for Smögen. Mest fargene som er grunnen til at jeg har tatt dette med.

Stemningen og fargene er også hovedgrunnen til at dette bildet fra gjestehavna på Sætre i Hurum er tatt med. Her ble jeg liggende noen dager ekstra enn planlagt og gjorde meg ferdig med nattevaktene før jeg fortsatte Dette bildet er faktisk tatt klokken 04.27 på morgen kvisten mens sola er i ferd med å stå opp…

Det siste bildet er også tatt på det som ble årets siste båttur, nemlig førjulsturen til Strömstad i begynnelsen av desember. Jeg endte opp med tre netter der, selv om planen bare var én, men jeg fant både roen og det første glimtet av julestemning mens jeg lå der.

Det var det jeg har klart å raske sammen av personlige bildefavoritter fra fjoråret, og dermed kan vi avslutte det siste årsoppsummeringsinnlegget for og fra 2022!

 

Related Images: