Ingen ny “koronasommer” i år

Jeg har tidligere skrevet, riktignok humoristisk ment, men fortsatt med en god del sannhet i seg, at jeg savner koronapandemien. Da kunne jeg jobbe hjemmefra og fra båten, og begge deler passet meg utmerket. Det blir ikke slik i år.

For som ventet har jeg fått avslag fra jobben om å kunne jobbe fra båten i sommer. Så dermed blir toktet ikke så omfattende som jeg hadde håpet på.

Jeg hadde jo tenkt å bruke hele sommeren på tokt hvis jeg fikk ja, men fikk altså ikke gehør for det nå som det ikke lenger er koronapandemi. Og det var vel egentlig som jeg hadde trodd, men å sende i vei en forespørsel om det kunne jo ikke skade.

Men om det kommer litt virus i sommer slik at det blir anbefaling om hjemmekontor, så vil jeg ikke ha noe imot det! 🙂

Men man kan vel si det slik at muligheten for at jeg går av litt tidligere fra jobben når jeg kan det, altså etter fylte 62, nok har økt noe nå, selv om jeg selvsagt taper litt økonomisk på det. Men hvis jeg setter min egen trivsel og livskvalitet først, så er det valget helt klart. Ganske innlysende, egentlig. Jeg begynner å bli en gammel gubbe og aner ikke hvor lenge jeg kommer til å være her, så jeg vil oppleve mer enn det jeg kan nå.

Å bytte til en jobb som gjør det mulig å jobbe hjemmefra hele tiden er selvsagt en mulighet, men jeg har vel strengt tatt verken formelle kvalifikasjoner eller alderen med meg i så tilfelle. Og jeg duger nok ikke til noe annet enn å skrive, så det blir nok NTB framover et par år til! NTB har stort sett vært en fantastisk arbeidsgiver, så jeg kan ikke klage.

Men selvsagt, hvis det skulle finnes noen der ute som har en godt betalt jobb å tilby til en 59-åring, en jobb som kan utføres fra hvor som helst, så er det bare å sende meg en epost! Da kan det til og med være at jeg holder ut til jeg blir ordentlig pensjonist! 😀

Om ikke Flåm er aktuelt, vil jo en tur rundt Lista og inn til Flekkefjord absolutt være en mulighet.

Jobben har uansett kommet meg litt i møte ved å foreslå at jeg kan få lov til å ta en av nattukene mine fra båten i sommer. Da kan jeg for eksempel jobbe den nattuka, ha avspaseringsuka etterpå og deretter ta ut ferie i tre uker sammenhengende. Da får jeg jo fem uker i strekk. Det er jo mer enn de fleste andre båtfolk kan innvilge seg!

Det holder dog ikke til en tur opp til Sognefjorden og inn til Flåm (i alle fall ikke uten å stresse, noe man ikke skal gjøre i båt!) – men er været med meg kan jeg komme meg ganske langt av gårde likevel. Kanskje får jeg en mulighet til å utforske mer rundt i Ryfylke og sør for Bergen? Begge deler står jo på lista mi. 

Så alt er ikke bare dritt! 🙂

Jeg får bare bestemme meg for om jeg skal ta ut ferien i juni eller i august. Og det har jeg frist på meg til onsdag på å bestemme. Og med det antall feriedager jeg har å ta av i år, så kan jeg få en ganske lang båtferie nummer to også.

Sånn uten at jeg i skrivende stund har sett veldig nøye på det, så tenker jeg vel litt slik at det er mest sannsynlig at jeg starter hovedferien i forbindelse med den årvisse progfestivalen i Hurum i slutten av mai, og tar del to i slutten av august/begynnelsen av september.

Får tenke litt på det de to dagene som er igjen av februar…

Ingen tur til Sognefjorden i år – tror jeg! Man skal aldri si aldri, vær og føreforhold avgjør!

 

Related Images: