Over 100 dager på båttur

I forrige uke ble ferieønskene mine levert til jobben. Før påske får jeg svar på om de er innvilget. Går det slik jeg ønsker blir det minst 100 dager på båttur mellom 17. april og 23. september.

Satt noen timer forrige tirsdag og la feriekabalen min for sommeren 2023. Det ble ikke helt slik jeg hadde forestilt meg – ikke minst fordi jobben sa nei til gjemmekontor i båten i hele sommer – men jeg endte på en god løsning likevel, og har fremdeles 15 feriedager å bruke, så det kan hende jeg tar ut litt mer ferie i mai og senhøstes.

Men jeg har jo også avspaseringsuker å bruke også, så det er ikke umulig at jeg må overføre litt ferie til nesten år også i år.

Etter at jeg fikk nei til å jobbe fra båten måtte jeg jo droppe planene om å dra tilbake til noen av de områdene jeg besøkte under den siste koronasommeren i 2021, altså opp til Hordaland/Sogn. Jeg vurderte derfor om jeg skulle la hovedbåtferien i sommer dreie seg om en tur ned langs vestkysten av Sverige og deretter dra over til Danmark, da med Danmark som hovedmål. Ble veldig fristet til å dra over til Danmark da jeg lå på flere øyer utenfor Göteborg i fjor sommer.

Utsikt sånn omtrent mot Danmark fra øya Vrångö sør for Göteborg.

Det som er klart nå er at jeg sannsynligvis dropper den ideen. Det får heller være hovedmålet neste år, som det vel egentlig var planlagt opprinnelig – i den grad jeg planlegger ting så nøye… Det blir nok noen turer over til Sverige, men ikke noen ordentlige langturer. Ikke sett fra mitt ståsted i alle fall!

Jeg har planlagt meg fram til tre-fire “sidetokt” og ett hovedtokt. Hovedtoktet vil gå av stabelen fra 7. august og fram til 23. september. Det inkluderer en nattuke på jobb fra båten, som jobben har sagt ja til. Noe mer jobbing fra båten i sommer blir det ikke. Det blir dermed totalt 47 dager på tur, og det får jeg være fornøyd med. 

Hovedtoktet vil gå til Sørlandet/Rogaland. Vi får se været an, er jeg heldig med været, kommer meg av gårde som planlagt, ikke ligger i flere dager på hvert sted osv., så skal jeg fint kunne tøffe rundt i området nord for Stavanger et par uker. Jeg har jo ikke vært på Sørlandet siden 2021, så jeg kjenner jeg savner det.

Tre av sidetoktene går av stabelen i april, mai og juni.  Alle disse inkluderer avspaseringsuker, men med feriedager tatt ut i tillegg. De utgjør henholdsvis 20, 17 og 16 dager på tur.

Blir et nytt besøk på Skottevik – allerede i april denne gangen!

Det første sidetoktet på 20 dager starter i april. Broren min og kona hans skal feire sølvbryllup på Skottevik i slutten av april. Jeg har avspaseringsuke uka før, så jeg starter etter planen allerede midtveis i april og har da ti dager på å tråkle meg ned til Skottevik (som ligger like ved Ulvøysund). Så regner jeg med retur et par dager etterpå og skal være tilbake hjemme senest 6. mai ettersom jeg begynner nattuka mi natt til 8.mai. Jeg har allerede fått innvilget de sju feriedagene jeg tar i bruk her, så det toktet er i boks! Så det blir en liten tidlig forsmak på Sørlandet allerede i april!

Jeg er veldig fristet til å ta en tur med danskebåten 5. mai – på Prog at Sea  – så det er mulig jeg er tilbake litt tidligere, men jeg har ikke helt bestemt meg ennå. 

Neste sidetokt blir i midten av mai. Regner med at tradisjonen med 17. mai-lunsj med familien i båten kanskje fortsetter, så da starter jeg vel toktet 18. mai, men hvis det ikke blir noe familiesamling starter jeg den 15. mai siden det er begynnelsen på en avspaseringsuke. Det er mulig jeg da tar meg en tur til Sverige den første uka og så drar hjemover. Det blir i så fall ikke mer enn en tur til Strömstad/Koster, tenker jeg.

En tur til Koster i mai er vel ikke det verste man kan finne på…

Den 26. mai er det nemlig den årvisse rockefestivalen i Hurum som jeg vil innom på returen, og siden det er pinsehelga bør jeg nok være på plass enten i Holmsbu eller Sætre senest torsdag 25 på morgenen for å være sikret en plass. Behøver ikke være hjemme før lørdag 3/søndag 4. juni, så jeg har jo noen dager på å somle meg innover fjorden… Så dette toktet kan variere mellom 17 og 21 dager alt ettersom hva som skjer…

Siste sidetokt før hovedtoktet blir tatt i midten av juni og vil ta 16 dager med avspaseringsuke og fridager i tillegg. Ikke bestemt hvor jeg skal dra. Jeg har også en ren avspaseringsuke i juli som jeg kan bruke til et tokt, men det er jo midt i fellesferien, og jeg liker ikke helt stappfulle havner, så det kan hende det blir småturer på Oslofjorden istedenfor…

Kanskje et nytt besøk på Tofte i juni eller juli?

Jeg tar den tradisjonelle ferieuka på fjellet på jobbhytta med ungene siste uke i juli, men jobber ei nattuke på jobben etterpå ettersom jeg ikke ønsker å tøffe ned til Sørlandet så tidlig som 30. juli. En start 7. august passer meg bedre! Jeg orker ikke stappfulle feriehavner. For tre år siden opplevde jeg det var så fullt i Risør av båter på vei nordover fra sin Sørlandsferie at jeg valgte å legge meg et annet sted…

Jeg skal ikke utelukke at jeg ombestemmer meg i løpet av de månedene som er igjen før avgang, slik at hovedtoktet får en annen retning, men i utgangspunktet er det slik jeg har tenkt meg – men det er jo det som er så herlig med båtlivet – at man kan ombestemme seg nærmest hele tiden med tanke på hvor man skal dra!

Til sammen blir jo dette akkurat 100 dager på båttur fra 17. april til 23. september – 108 dager hvis det blir et overnattingstokt i avspaseringsuka i juli, og det må man jo kunne si seg fornøyd med!  Det blir jo over 15 uker på båttur i tillegg til små dagsturer innimellom.

Hvis vi bare tar med sommermånedene juni, juli og august og inkluderer den avspaseringsuka i juli, så blir det 52 dager i båten, litt over 7 uker. Det er vel i overkant av hva de fleste båtfolk (som ikke er pensjonister) kan forvente seg å få til. 

Kjenner jeg gleder meg allerede, men må jo ta et forbehold om at jeg får ferieønskene mine oppfylt. Jobben har lovt at alle skal få beskjed før påske.

Stille og rolig på Sørlandet Feriesenter august 2020, men jeg vil helst ligge i selve Risør…

Related Images: