Vintertid er noe herk!

For en som bruker båten hele året, så er det veldig lett å slå kategorisk fast at vintertid er noe herk! Og da tenker jeg på klokka.

For om ikke det blir mørkt tidlig nok allerede, så skal vi altså vansmekte en time ekstra i mørket? For hva?

Det er allerede vanskelig nok fra før å få sneket seg til en liten tur på sjøen etter jobb i pent høstvær, og nå blir det enda vanskeligere!

Med rundt 45 minutters reisetid fra jobben til fergen og turen over fjorden – hvis alt klaffer – og over en time hvis ting ikke klaffer, så er jeg ikke hjemme før det allerede har begynt å mørkne. Og på en tidligvakt drar jeg jo gjerne til jobben mens det er mørkt også!

Før snømåling i desember i fjor…

Nei, de månedene som kommer nå er jeg ikke noe glad i … Båtturer blir det omtrent kun i fridager og helger, og da er det jo gjerne slik at det selvsagt er drittvær når man først har tid til en tur … Så dermed blir det færre enn ønsket uansett om man vil eller ikke.

Når jeg skriver dette har også den første snøen kommet denne høsten/vinteren, i alle fall her jeg befinner meg på papegøyebarnevakt hos eksen på Frogner i Sørum!

Bilder fra båthavnas webkamera i går viser null snø på bryggene (selv om det lavet ned andre steder), og slik er det gjerne på Nesodden. Snøen kommer egentlig ganske sent, på denne tiden er det høyst til sludd som kommer, eller det lille av snø som kommer overlever kun i kort tid på bakken.

Som vanlig håper jeg på en snøfattig vinter, slik at det går an å bevege seg risikofritt på brygger og utriggere.

Siste tur denne måneden er i alle fall tatt – for noen flere turer nå er det ikke mulig å få. I dag skal jeg hjemover fra papegøyepass, men er ikke hjemme igjen før det er mørkt. Og så er det faktisk november igjen!

Men det skal jo være et lite solgløtt i morgen, så kanskje jeg får klemt inn en liten tur for å åpne november som turmåned? Det blir nemlig ikke så mye resten av uka siden jeg kommer til å være bortreist igjen noen dager.

Før jeg drar blir frostvaktene satt ut, for det er meldt noen få minusgrader mens jeg er borte. Ikke mange dog, men kanskje like greit å få gjort det for å være føre var! Og plutselig kommer det væromslag igjen!

I båten er også den sammenleggbare spaden på plass – som den alltid er om vinteren. Av den typen som man gjerne tar med på fjelltur når man skal være ekstra godt forberedt. Den er grei å ha hvis virkelig kommer mye snø.

Selv om jeg ikke er begeistret for de månedene vi går inn i nå, så er det likevel noe helt spesielt å kunne dra ut på fjorden med kaffe på termos og varmedress på kroppen og nyte den kjølige sjølufta!

Akkurat det ser jeg fram til!

Related Images: