På tide å tenke ferieplanlegging

Jeg skrev i et tidligere innlegg at jeg ennå ikke var helt sikker på hvordan jeg skulle legge opp ferieplanene for i år. Jeg er fortsatt ikke helt sikker, men begynner å nærme meg litt. Jeg må nemlig ha sendt inn ferieønskene innen 16. februar.

Men jeg har ikke kommet så veldig langt i planleggingen. Det eneste jeg 100 prosent nå har bestemt meg for, er at hovedbåtferien i år også denne gangen tas i august/september. Jeg har vel også rundt 75 prosent sikkert bestemt meg for at jeg ikke kommer til å jobbe fra båten under hovedbåtferien, men ha fullstendig ferie.

Lengden på hovedbåtferien har jeg heller ikke helt bestemt meg for, men det blir minst sju uker sammenhengende, altså det samme som i fjor. Det er mulig jeg tar en åttende uke, men da er vi inne i oktober måned, så vi får se det litt an.

Så tenker jeg at jeg gjør noe av det samme i første halvdel av båtsesongen som jeg gjorde i fjor, at jeg tar meg noen mindre tokt på to-tre uker i april, mai og juni, uten at det er helt spikret i stein ennå. Eller hva det nå heter… 😀

Drøbakssundet kommer jeg nok til å tøffe gjennom flere ganger denne sommeren også.

Fristen 16. februar er jo hovedsakelig ment med tanke på fellesferien/skoleferien, selv om jobben gjerne vil at andre ferieønsker også kommer så tidlig som mulig. Og siden det ikke er ofte jeg tar ut særlig med (båt)ferie i den perioden, så har jeg vel i praksis kanskje litt mer tid, hvis jeg søker på de aktuelle tidspunktene som toucher innom fellesferien først.

Hovedårsaken til at jeg velger å gjøre det på denne måten er at jeg – som jeg også har nevnt i et tidligere innlegg – ønsker at båten og da spesielt forkabinen – skal være ferdig oppusset og klargjort før jeg legger ut på langturer. Og det arbeidet må gjøres mens det er temperaturer til det, altså tidligst i begynnelsen av april. Så noen veldig lange tokt før mai er ikke aktuelt. 

Et annet punkt er økonomi – for å være helt ærlig. Det er greit å ha fått feriepengene i juni slik at jeg har en solid buffer med tanke på diesel og gjestehavnsutgifter når jeg skal ut på en tur som kanskje går over to måneder. Dette er siste året jeg behøver å tenke så mye på slikt, da jeg endelig blir gjeldfri i løpet av året, og siden jeg uansett ikke bruker å ta båtferie i fellesferien, så holder de feriepengene godt til august/september-toktet!

Det blir neppe gjensyn med Smögen og området rundt i år, men Sverige blir nok garantert svippet innom!

Hvor turen går er en helt annen sak – der har jeg fortsatt ikke helt bestemt meg!

Akkurat i skrivende stund heller jeg likevel mest til å gjenta mesteparten av mønsteret fra i fjor, og kanskje prøve en gang til under hovedbåtferien å komme meg tilbake til Rogaland/sørlige deler av Vestlandet. Det var planen i fjor, men siden hovedferien da ble noe annerledes enn planlagt med noen turer og avstikkere som jeg ikke hadde tenkt på i utgangspunktet, så kom jeg ikke lenger enn til Flekkefjord, og det såpass sent at været deretter ble avgjørende for at jeg ikke kom meg lenger.

Jeg tenker meg vel en Sverigetur eller to i mai/juni også, det er jo ikke lange turen over, men i skrivende stund tenker jeg at det neppe blir helt ned til Göteborg-øyene og over til Danmark, men noen småturer over grensen og kanskje legge til steder jeg ikke har vært før.

Mer konkret enn det er planene ikke ennå, så får vi se hvordan det går. At jeg endelig kunne innlede båtsesongen forrige helg har jo gitt meg litt inspirasjon, og det er jo ikke så mange dager til jeg må levere ferieønskene, så nå blir det mer og mer konkrete planer utover! Det viktigste er å få satt de periodene fra nå og til og med fellesferien. Detaljplanlegging utover datoer og slikt driver jeg uansett ikke med.

 

Related Images: