Påsketur med båten?

Selv om påsken kommer litt tidlig i år, så er det vel fortsatt påsken som regnes som den spede sesongstarten for båtfolket. Det er også mulig at jeg benytter anledningen til å ta meg en liten tur i påsken, selv om jeg nok ikke rekker å gjennomføre vårpussen.

Jeg vet om flere båtvenner av meg som i disse dager setter ut båten, eller som har bestilt utsett rett over påske. Selv tar jeg jo gjerne båten opp av vannet i påsken, siden jeg jo har den i sjøen året rundt. Litt motsatt, altså.

Men besøket på land varer jo bare i noen timer, slik at man rekker å klatte på litt bunnstoff og vaske og polere litt. Så er det rett ut igjen!

Jeg er generelt ikke så veldig glad å dra på tur med båten under høytider og fellesferier, ettersom det da tradisjonelt er ganske så mange båter utpå og fylt opp i gjestehavnene og uthavnene, men siden påsken kommer tidlig i år, så er det kanskje mulig å finne seg en plass likevel?

Fristelsen er i alle fall veldig stor! Riktignok jobber jeg fire netter nå rett før påske – den siste natt til skjærtorsdag – men så har jeg fri til neste onsdag, så da har jeg jo muligheten til å ta meg en liten tur utpå, og sette i gang årets overnattingsstatistikk også.

I fjor kom jeg opp i 87 overnattinger totalt, og jeg ser ingen grunn til at jeg ikke kan komme opp i tilsvarende også i år. Ikke minst med tanke på at jeg i år har tatt ut alle feriedagene mine, noe jeg ikke har gjort på flere år – men likevel klart å komme opp i et pent antall båtturer og overnattinger.

Går alt som planlagt skal jeg kunne klare å passere både 900 båtturer totalt og 700 overnattinger totalt i løpet av denne sesongen. I skrivende stund mangler jeg bare 41 båtturer og 85 overnattinger for å runde de to milepælene, så jeg har et visst håp om at det skal være mulig.

Alt klart for en påsketur i båten!

Årets påsketur vil sannsynligvis enten begynne etter at jeg har sovet ut etter nattevakten natt til torsdag, eller eventuelt fredag morgen. Tradisjonelt har det vært ganske fullt på for eksempel Oscarsborg – der mange av de faste traverne har en tradisjon med å starte båtsesongen med noen dager på «Borgen», så det spørs om jeg ikke må alliere meg med noen båtvenner med tanke på overnattinger på denne turen.

Jeg er i skrivende stund ikke 100 prosent sikker, men jeg regner med at det blir tur, og det blir nok på østsiden av fjorden. Hvis været er akseptabelt kan det vel hende at jeg til og med krysser grensen bitte litt?

Når jeg skriver dette (før helgen) viser værprognosene ganske greie forhold vindmessig, noe nedbør, og i det minste varmegrader (mellom 6–8 grader), så vi får se når det nærmer seg. Om det bøtter ned vet jeg ikke om jeg orker, men overskyet og litt vind gjør meg ingenting.

Båten vil riktignok ikke være nypusset og polert, men jeg skal nå gå litt over den og få ryddet litt. Det skal jo jobbes litt om bord både før og etter påske, så derfor er det ikke planen å gjennomføre noen storrengjøring før hoveddelen av jobben er gjort. Men litt vask og tørk for å gjøre cockpiten og akterlugaren litt finere må man jo prøve på.

Uansett, nå kan jeg riste av meg den årvisse vinterdepresjonen (jeg er ikke på mitt beste i januar, februar og mars – for å si det sånn), og starte på den beste medisineringen av alle, ikke lykkepiller, men båtturer!

God påske til alle båtkolleger og blogglesere – noen av dere har kanskje allerede benyttet sjansen til å starte påskeferien før helgen?

 

Related Images: