Papp fra Kiwi

Den siste tiden har jeg samlet opp en god del papp fra Kiwi-butikken på Nesodden. De ansatte har velvilligst lagt til side en spesiell type papp som jeg skal bruke i båten. Så kan dere jo lure på hvorfor?

Lista over det som skal gjøres i båten denne våren blir stadig lengre, jeg kommer på nye ting hele tiden! Men det viktigste å få gjort noe med i vår, er å få forkabinen ferdig.

Jeg ønsker også å få lagt nytt dørkbelegg i cockpiten, da det jeg la for to år siden ikke ble så pent som jeg hadde håpet. Under dugnaden for to år siden, da det var mange forskjellige personer om bord, og det ble gjort veldig mye også på innsiden av båten, ikke bare på utsiden, så ble dørkbelegget også utsatt for mye mer slitasje enn det normalt blir, og så uansett ikke så veldig pent ut.

Den første ladningen med Kiwi-papp.

I tillegg skal det legges nytt dørkbelegg i forkabinen når den er ferdig, samt i akterkabinen. Jeg ønsker å fjerne det som er lagt i cockpiten og ønsker også å bytte farge.

Men jeg har en hel rull av det gamle som jeg ikke har brukt ennå, og tenkte jeg skulle legge en prøve på dørken i akterkabinen. Da skal jeg øve meg på å lage en mal som jeg kan skjære ut belegget fra for å få det best mulig.

For to år siden kjøpte jeg en rull med slik malerpapp for å bruke det til å lage maler, men fant ut at den var for tynn og myk. Et av firmaene som selger EVA Teak-belegg (som altså ikke er ekte teak, men en veldig billigere imitasjon som likevel ikke ser så verst ut), selger også sett med gjennomsiktige, litt stive plastmaler. Disse koster imidlertid 79 kroner for et ark som er 100 x 150 centimeter.

Jeg trenger jo mange flere hvis jeg skal lage maler for dørkene både i forkabinen, cockpiten og akterkabinen, samt til skottveggene der jeg skal legge på isolasjon og nytt skrogtrekk. Dermed ville jeg sikkert ha kommet opp i et par tusenlapper hvis jeg skulle kjøpt disse plastarkene.

På nettet har jeg plukket opp flere andre tips, og ett av dem er å be nærbutikken min om å få disse papparkene som brukes som skillepapp på pallene med brusflasker. Gratis og miljøvennlig er det også!

Så derfor har jeg fått Kiwi til å legge til side disse pappflakene, som er stive nok til å duge som maler, og lett å klippe og skjære i. Utstyrt med tusj og tape i tillegg, så skal jeg prøve å bruke disse til å lage maler.

Det er verdt et forsøk, og om det skulle vise seg å ikke fungere, så har jeg i alle fall ikke brukt masse penger på det!

 

 

Related Images: