Vafler i båten

IMG_8264Som et ledd i forberedelsene til båtferien måtte jeg jo teste det nylig innkjøpte vaffeljernet til båtbruk. Som forelder til barn som tidligere drev med idrett er jeg godt vant med å lage vaffelrøre på brusflasker…

IMG_8509Så dermed tok jeg med meg en flaske med egenlaget vaffelrøre om bord for å teste ut båtvaffeljernet.

Det er riktignok ikke spesiallaget for båt, men for friluftsliv og skal kunne brukes både på bål, primus og kokeapparat. Og det siste har jeg jo i båten.

Jeg husker i farten ikke hvor jeg ble tipset om dette, om det var i båtforumet på baatplassen.no, i Nidelvklubben på Facebook eller i gruppa Båtfolk på Facebook. Jeg tror garantert at det må ha vært i en av de!

Turen gikk derfor innom XXL i Oslo i forrige uke, og der handlet jeg inn vaffeljernet for den nette sum av 349 kroner. Båtliv bør da absolutt komme inn under begrepet friluftsliv? I alle fall det relativt enkle båtlivet jeg foretrekker. Produsenten lager visstnok også et toastjern av samme type, men vafler hørtes mye bedre ut enn toast…

Da jeg var på tur før helga bød det seg en anledning til å teste ut om dette faktisk funket (selve turrapporten kommer om et par dager!), og dermed ble det kaffe og vafler til frokost mens jeg lå fortøyd en ikke altfor tidlig morgen ved Bergholmen.

IMG_8508Jeg fyrte opp kokeapparatet som vanlig, satte kaffekjelen på den ene platen og vaffeljernet på den andre. Jeg hadde med meg en sprayboks med formfett for enkelhets skyld, men man kan selvsagt bruke margarin eller smør på jernet også.

Da jernet var begynt å bli varmt etter noen minutter, la jeg første ladning med røre oppi. Jeg snudde jernet et par ganger ettersom det er viktig at man snur det for at begge sidene av vaffelplaten skal bli stekt. Det tok ikke lang tid før det begynte å få den riktige fargen og jeg kunne legge det over på en tallerken. Jeg hadde selvsagt glemt å ta med meg både syltetøy eller brunost – men vaflene smakte helt utmerket uten noe ekstra!

Jeg la på litt mer røre andre gangen ettersom den første vaffelplaten ikke var “hel” som dere ser av bildet.

IMG_8510Men jeg kan konstaterte at det fungerte utmerket på et enkelt spritblussapparat.

Jeg måtte etterfylle med rødsprit for å få tatt hele røra, men hvis man bruker gel istedenfor så kan man jo regulere det enda bedre. Har man gassfyr om bord blir det vel enda enklere.

Tror nok at vafler vil bli et fast innslag i alle fall på litt lengre turer. Ungene vil nok sette pris på det også, tenker jeg.

Selv foretrekker jeg å lage røren selv fra grunnen av, men man kan jo gjøre det enklere med vaffelmiks fra pose.