Opp med båten – fram med handyman-genet

IMG_8182.JPGSlik det ser ut nå skal båten opp i slutten av kommende uke, og jeg skal tilbringe helgen med å få gjort båten både tett og sikker. Planen er å få båten opp på fredag og jobbe med den fredag, lørdag og søndag for å så få den tilbake på sjøen mandag morgen.

Det er flere ting som skal gjennomføres denne gangen, og jeg har bestilt en del duppeditter som jeg håper kommer i posten FØR båten skal opp – for nå er det jo ikke postombæring på lørdager mer…

Opprinnelig var det meningen – etter råd fra havnesjefen – å ta båten opp for en skikkelig vask og polering samt påføring av bunnstoff. Men samtidig er det endel som bør gjøres på båten også, og som jeg ville vært dum hvis jeg ikke hadde fått gjort noe med mens båten først er på land. Det skjer jo ikke så ofte…

Eksempel på pakkboks. Fettkoppen er beholderen på toppen.

Eksempel på pakkboks. Fettkoppen er beholderen på toppen.

Så dermed skal selvsagt pakkboksen tettes ved å bytte ut talgpakningene, slik at jeg slipper å pumpe ut vann fra kjølen hver bidige gang jeg er om bord! Jeg skal også benytte anledningen til å bytte skroggjennomføringene. Det blir tre i alt, sjøvannsgjennomføringen som kjøler ned motoren og gjennomføringene på toalettene. Når jeg først bytter skroggjennomføringene skal jeg også bytte ventilene på samtlige, samt slanger på alle. Jeg skal også montere sjøvannsfilteret som jeg kjøpte før sommerferien, men som fortsatt ligger om bord.

Lensepumpe

Lensepumpe

I tillegg til dette skal jeg montere batteriladeren som jeg kjøpet på salg i romjula 2013, men som jeg ennå ikke har brukt! Jeg skal nemlig handle inn et forbruksbatteri og da monterer jeg lader og skillerele samtidig. Når jeg først har gjort det vil jeg også montere den automatiske lensepumpa jeg kjøpte for ikke så altfor lenge siden.

Når jeg først holder på med det elektriske har jeg lyst til å kjøpe inn et par USB-ladere til båten. En skal jeg montere inne i kabinen og den andre ute i cockpiten. Da kan flere lade mobilene sine samtidig. Jeg vurderer også å kjøpe inn et ekstra 12-voltsuttak slik at det lille kjøleskapet som jeg har funnet ut at jeg foreløpig klarer meg bra med, kan okkupere et slikt uttak alene, samtidig som jeg fortsatt har en plass ekstra.

Jeg har også en inverter liggende, som jeg også vurderer å koble til inne i kabinen. Vi får se hva jeg rekker!

Baughylle til besvær

Baughylle til besvær

Får jeg tid, og jeg får svar på eposten jeg har sendt til Nidelv, skal jeg prøve å få montert den baughylla som jeg kjøpte inn i fjor. I alle fall hvis de mener at det jeg har fått er korrekt. da har jeg bedt om en skikkelig monteringsanvisning, for så upraktisk som jeg er når det gjelder slike ting så skjønner jeg per i dag ikke hvordan den kan monteres eller passe inn. Kanskje jeg får en aha-opplevelse hvis de svarer meg tidsnok? Uansett kan monteringen gjerne foregå mens båten ligger i sjøen, så det har ingen umiddelbar hast. Men det kunne vært fint å endelig få den opp! Men jeg har en mistanke om at jeg har fått feil hylle…

Uansett så har jeg en god del å jobbe med neste helg, hvis alt går etter planen!

%d bloggere liker dette: