Tre år siden første tur

img_0894Facebook har en minne-funksjon som med ujevne mellomrom minner deg på om ting du postet og bilder du la ut for flere år siden. Det er ikke alltid den virker etter hensikten og det er ikke alltid den dukker opp med relevante minner, men i dag gjorde den det.

For i dag er det nemlig nøyaktig tre år siden jeg for første gang satt om bord i en Nidelv. Ogd et attpåtil en Nidelv 24, et litt yngre utgave av den jeg endte opp med selv kort tid etterpå.

Foranledningen til denne turen var at jeg sommeren 2013 registrerte med på båtforumet på baatplassen.no og skrev mine første innlegg som handlet om at jeg var på jakt etter min første båt.

Opprinnelig var planen at jeg skulle gå for en litt mindre snekke, en Sjømann 22, og kjøpet var planlagt å finne sted over nyttår, slik at jeg ville ha tid til å få gjort justeringer og nødvendige oppussinger før båten skulle på vannet på våren.

Ganske tidlig ble jeg av flere brukere på båtforumet penset over på ideen om en litt større båt. Mange mente at en Nidelv 24 ville passe bedre for  mine behov, særlig med tanke på at ungene skulle være med om bord.

Og en av brukerne på forumet meldte seg etterhvert og tilbød meg en tur sammen med ham i hans Nidelv 24. Slik at jeg kunne, med selvsyn, se og oppleve hvordan båten var. Jeg sa selvsagimg_0894t ja til dette tilbudet, og søndag 29. september tøffet Steinar inn ved Oksval brygge og jeg og de to yngste barna, Victoria og Robin, ble med på tur.

Steinar var en hyggelig fyr som fortalte om båten og ga meg mange tips mens vi dro fra Oksval til Steilene og tilbake. Både jeg og Robin fikk sitte bak rattet, mens Victoria fant det tryggest å bare være passasjer.

Vel tilbake på Oksval ville ikke Steinar høre snakk om å betale for dieselen, han bare vinket til oss og dro tilbake. Jeg tenkte jo ikke på det da med en gang, men han må jo ha brukt 7-8 timer på oss siden han kom fra Hurum og til Oksval, deretter til Steilene og tilbake og så retur til Hurum igjen. Det måtte da ha tatt rundt 7-8 timer totalt? Bare for å kjøre en tur med en vilt fremmed person og ungene hans!

Men han visste nok hva han gjorde…og takk for det!

Innlegg om turen med Steinat FØR turen: https://pequod.nesodd1.no/?p=200

Innlegg om turen med Steinar ETTER turen: https://pequod.nesodd1.no/?p=244

Bilder fra turen: https://pequod.nesodd1.no/?page_id=252

Jeg hadde også noen videokutt fra turen, men de ser ut til å ha forsvunnet fra serveren i løpet av disse årene, så jeg skal finne dem fram og laste opp på YouTube i løpet av dagen, og deretter oppdatere denne saken da.

Men inntil videre kan dere jo ta en titt på denne videoen som jeg la ut på Facebook for tre år siden, den er markert som offentlig, så da skal man kunne se den også uten å være medlem av  eller logge inn på Facebook.

 

 

 

Related Images: