Fortsatt på etterskudd

Året 2017 så langt kan oppsummeres med at den enbeinte skipper er på etterskudd med det meste. Oppussingen av båten går sin veldig skjeve gang i under krabbetempo,men jeg er i ferd med å komme i mål… Men også rent turmessig, når det gjelder aktivitet og antall turer, i det hele tatt båtbruken, er jeg på etterskudd.Begge deler har jeg forsåvidt vært innom før her på bloggen, og for noen dager siden skrev jeg også et innlegg om det første, men nå har jeg også tittet litt mer på statistikken jeg fører.

I skrivende stund har jeg gjennomført 39 turer med båten  i år, mot 47 turer på samme tidspunkt i fjor.

I 2015 var det enda mindre, men det har sin naturlige forklaring i og med amputasjon og sykehusopphold pluss påfølgende rehabilteringsopphold.

I 2014, min første hele sesong som båteier, hadde jeg allerede maktet 70 turer med båten på denne tiden av året!!! Det var tider, det! 🙂

Det er selvsagt flere årsaker til den labre statistikken. Det har ingen sammenheng med at båtinteressen begynner å dabbe av, tvert i mot, men skyldes en uheldig kombinasjon av at jeg har slitt litt med helsa denne våren, at været har vært svært ustabilt og dårlig, kollisjon med jobb og utenlandsferier og ikke minst at jeg har vært kraftig forsinket med oppussingen av båten.

Når jeg endelig sa meg ferdig med trepussingen – som var forsinket både fordi jeg gruet meg til det og det var mye jobb, men også fordi jeg til stadighet tok båten ut en tur istedenfor å pusse – så har det jo gått rimelig fort. Og heldigvis, selv om været har vært fint, har det blåst såpass at jeg kunne glemme å dra utpå uansett, og da har jeg forsåvidt kommet ordentlig i gang.

Men i går var det tøft å sitte i båten. Med omtrent stille sjø, masse båter utpå, folk som badet på stranda ved siden av båthavna og blå himmel med steikende sol. Men jeg måtte sitte i båten med pensel… Jeg tror ikke det ville være noe sjakktrekk å ta den utpå heller, med tanke på beis og olje som ikke var tørket og at begge setene nå er demontert og skal kastes.

Jeg får skylde på meg selv siden jeg ikke har kommet i gang før nå. Og jeg har endel å gjøre innvendig også, ikke veldig avanserte greier, men endel må gjøres.

Men det blir tøft utover nå, for jeg regner vel ikke med for at båten er klar før i midten av neste uke. Og da skal den, før neste helg, tas opp for å vaskes og pusses innvendig og utvendig, bunnstoffe hvis det er nødvendig og bytte til ny talgpakning. Så jeg får etter all sannsynlighet ikke kommet utpå sjøen før til neste helg! Jeg kjenner at jeg blir deprimert over tanken, særlig fordi jeg skal på fjellet uka deretter…

Tror jeg må prøve å snike meg til en tur når de nye stolene er montert og før båten skal på land for ny fiks…

                     

 

%d bloggere liker dette: