Årets båtferie endelig i gang!

Det har vært en stund siden jeg har skrevet noe i båtbloggen, noe som er ganske atypisk for meg. Til tider skriver jeg kanskje for mye også! Men det har sin naturlige grunn ettersom jeg for tiden er ute på båtferie og ikke har hatt tid eller ork til å sette meg ned på kveldene for å skrive et innlegg. Så mye frisk sjøluft gjør deg nemlig ganske så søvnig om kvelden…

Men de av dere som følger meg på Facebook eller på båtforumet er nok oppdatert mer enn godt nok!
Vanligvis når jeg skal ut på ferie eller lengre turer bruker jeg gjerne å lage klar noen innlegg som kan publiseres mens jeg er borte, men denne gangen har ting gått så fort og så tett på at jeg aldri fikk satt meg ned for å gjøre dette.

Dette innlegget er derfor bare en liten påminnelse om at bloggen ikke er lagt ned! Og et løfte om fine skildringer over hva jeg har opplevd på båtferien nedover Sverige. For den har vært usedvanlig vellykket med mange flotte opplevelser og møte med andre hyggelige båtfolk.


Akkurat nå sitter jeg i båten i gjestehavnen i Tanumsstrand og spiser frokost og nipper til dagens første kaffekopp. Om en halvtimes tid kaster jeg loss og fortsetter på hjemturen. Overnattingen her var forøvrig en milepæl i båtlivet mitt. Det var nemlig min overnatting nummer 100 i båten.

Kanskje ikke et imponerende tall, i år har det bare blitt 18 overnattinger hittil, men likevel en liten milepæl. Når jeg får nye madrasser i kabinen og økt liggekomfort kan det nok bli enda flere i årene framover!

Samtidig var turen fra Hållsö og opp hit tur nummer 50 i år. Det synes jeg er litt skuffende, jeg må nok jobbe litt for å komme opp i 100 turer i år, noe jeg stort sett har som mål, det synes jeg må være et minimum.

Turen så langt har forløpt uten store problemer. Motoren har fungert prikkfritt, men vindusviskermotoren er død og må antagelig skiftes ut. På neste stopp skal jeg komme meg i land og få kjøpt en 9-voltsbatteri slik at jeg får målt om det kommer strøm til motoren – måleapparatet mitt har nemlig sluknet – og det håper jeg det gjør, for da er det bare selve motoren som er død. Men jeg skal sjekke kontakter og eventuelle sikringer før jeg går til innkjøp av ny motor. Har bare hatt et par dager med mye regn, så det har ikke vært noen krise.

Verre er det at topplanterna kommer og går. Tydeligvis en dårlig kontakt, om jeg har lokalisert til å være inne i selve lanterna. Må nok ta fram loddebolten når jeg er hjemme. Har mekket til en foreløpig løsning med gaffateip…

Vel, det får være nok for denne gangen. Jeg fortsetter straks på hjemturen, og lover å fore dere med mye stoff og bilder fra turen etterhvert. Og kanskje får jeg tid til å gjøre ferdig et par kladder jeg har liggende, slik at det kommer et innlegg eller to før helga!

%d bloggere liker dette: