Fire år som reder

I dag kan jeg feire fire år som skipper på egen “skute”. Går alt som planlagt rekker jeg en liten svipptur utpå fjorden etter jobb for å feire begivenheten. Det har vært fire år med glede og lykke og egentlig svært lite frustrasjon og problemer med tanke på at jeg har en gammel båt og en gamnel motor.

Jeg har mistet et halvt bein og en og en halv tå på ferden, uten at det har påvirket meg nevneverdig. Jeg har også kapret en rederinne og fått mange nye båtvenner som jeg etterhvert har truffet ikke bare på båtforum og Facebook, men i diverse gjestehavner utover.

Jeg har støtt på slike båtvenner på Oscarsborg, Sætre, Skjærhalden, Moss, Holmsbu, Stavern, Fredrikstad, Son, Drøbak, Håøya, Oksenøya, Halden, Sand, Tanumsstrand, Kungshamn, Strömstad, Koster og alltid blitt møtt med gjestfrihet og åpne armer!

9. oktober 2013 var den dagen jeg overtok båten og kjørte den over fra Padda på Bækkelaget til Oksval på Nesodden. Det ble en dramatisk tur, den tredje jeg hadde med båten ettersom jeg hadde to prøveturer helga før.

Jeg har kommet meg rundt mange steder jeg aldri har vært før, og neppe ville ha kommet til heller, hvis det ikke hadde vært for båten. Jeg har vært helt ned til Malmön i Sverige (litt sør for Smögen) og litt sør for Kragerø. 

Og båten er absolutt brukt mye! Per i dag har jeg totalt 389 turer med båten – det blir 97,25 turer per år. Og jeg runder garantert 400 turer før isen kommer på fjorden. 

73 turer har jeg fått “under beltet” i år, nummer 74 kommer forhåpentligvis i ettermiddag etter jobben. Må jo en tur utpå på jubileumsdagen!

Gratulerer til meg selv!

Båten på plass på Oksval for første gang.

Related Images: