Vindfast i båsen

Det er vel kun én ting en snekkeeier hater: Og det er for mye vind!. Den siste uka har særlig det siste vært et problem, med vind i over 10 meter i sekundet og sjelden under 5 m/s. Det betyr “landligge” i båsen.

Og det er omtrent det verste jeg kan oppleve, at det er sol og blå himmel, men for mye vind til at jeg kan kose meg utpå sjøen.

Nå har det riktignok vært litt drittvær også i det siste, men jeg har likevel vært endel i båten. Om bord, i det minste. Tatt noen netter der også. Ryddet litt og foretatt noen småreparasjoner. Det er mye av slikt om bord for tiden.

Godt vær i Tanumsstrand i fjor…

Neste prosjekt er å montere fast laderen og bytte ut ledningene på den ettersom de ikke er den riktige dimensjonen som er anbefalt. Har ledninger liggende, så det skal være en rask operasjon. Her er også planen å sage ut et hull i dørkplata til en lufteventil, ettersom alderen blir plassert under dørken ved førerstolen og trenger litt ekstra lufting. Lufteventil ble innkjøpt i fjor, men jeg trenger å kjøpe inn en hullsagforsats som jeg kan montere på drillen og sage meg gjennom.

Toalettslangen er løs og må også skrues fast eller byttes. Det lekker vann inn i kabinen når jeg spyler ned fra toalettet eller tømmer vann i vasken. Prioritert oppgave!

Skal også få vasket og polert båten grundig så snart det blir noenlunde vær til det. Så skal jeg ta fatt på en oppgave jeg gruer meg litt til. Vindusviskeren sluttet nemlig å virke i fjor, og jeg har ennå ikke fått sjekket den nærmere. Jeg må ta fram måleinstrumentet og se om det kommer strøm til den. Gjør det det er det motoren som må skiftes. Kommer det ikke strøm, må jeg sjekke ledninger og koblinger, og det håper jeg å unngå…. Jeg har forsåvidt prøvd å måle strømmen før, uten å finne noe, men er usikker på om jeg gjorde det riktig.

Den automatiske lensepumpa som jeg kjøpte inn i fjor (eller var det i forfjor?) ligger også bare å slenger – på tide å få den montert også, men det aner jeg ikke hvordan jeg gjør, så her må jeg lese meg opp både på nett og i bruksanvisning…

Et lokk på babord lanterne har løsnet og må limes fast – det skulle jeg være kapabel til å gjøre uten problemer (lim er innkjøpt!), og ikke minst, jeg må ut på nett og finne et nytt oppheng til ankeret akter…det som falt av på forrige helgetur…

Pent vær på Kavringen i vinter…

Deretter skal jeg pusse ned litt treverk igjen og feste kabindøra. Den er nemlig løs ettersom festene rett og slett har løsnet. Jeg må skru dem inn igjen ved å bruke lim, fordi treverket er så gammelt og sprøtt at skruene bare løsner… I verste fall må jeg vel flytte noen centimetre på hengslene for å få feste. Kabindøra skal uansett samtidig pusses ned og lakkes på nytt…som alt annet treverk.

Strengt tatt bør vel også den nye ledninga til topplanterna trekkes gjennom masta og inn til koblingsboksen. Jeg bare surret til ducttape rundt ledningen utenpå masta i fjor. Det har fungert fint, det er lys i lanterna, men det ser ikke pent ut.

Må også få kjøpt meg en ny startbryter til båten. Den som er nå er så sløv at jeg må trykke spesielle steder på den for å få motoren til å starte, det holder ikke med et lett trykk, som det skal gjøre. 

Så ønsker jeg å få gjort noe med skadene på skroget på styrbord side. Det betyr sparkling og slikt, noe jeg aldri har gjort før det heller, så det kan også bli spennende…

Så hvis jeg tar meg litt sammen nå, før vinden løyer og jeg tar båten utpå, så kan jeg få gjort en god del småting, og noen litt større. Føler at jeg har samlet opp litt for mye nå! Som eier av en 44 år gammel snekke er det alltid noe å finne på!

Godt vær på Hållö i fjor…

%d bloggere liker dette: